Åbent i dag: 09.30-19

Mød medarbejderne – køkkenchefen

27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at der nærmest kun er dyrepassere ansat til at tage sig af parkens dyr. Men faktisk er der godt 50 fastansatte og 200 sæsonansatte i forskellige afdelinger, som alle er med til at få parken til at fungere.
I denne serie møder du nogle af de mange medarbejdere, hører om deres funktioner og får et indblik i, hvordan det er at arbejde i parken.

Navn
Mads Juul Thalund

Funktion
Køkkenchef i Givskud zoo

Hvor længe har du arbejdet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
I tre år

Hvilke opgaver har du i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
Jeg har det overordnede ansvar for maden til de mange glade gæster, der besøger parken. Det gælder mad til selskaber i parken, mad ud af huset som for eksempel nytårsmenuer, og udbuddet af mad ved de mange spisesteder i parken.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
På en typisk arbejdsdag i højsæsonen starter jeg ud med at briefe de unge mennesker, der er på arbejde, om, hvad der skal ske i løbet af dagen med arrangementer. Så kan der være forberedelser til arrangementer, den sidste klargøring, selvfølgelig selve afviklingen af arrangementer med servering af maden, herefter er der oprydning, opvask og klargøring til næsten dags arrangementer, som der skal dækkes op til. Så der kan være run på.
I lavsæsonen, når parken er lukket for dagsgæster, har jeg meget planlægning. Det kan være til de store arrangementer, der holder i Givskud som for eksempel besøg af Kandis. Det kan også være forberedelser til specielle events i parken som mad til eventen Sammen redder vi verden eller Dinocamp. Og så skal der forberedes julemenu- og selskaber og nytårsmenuer ud af huset. Så der er travlhed året igennnem. 

Hvad kan du bedst lide ved dine arbejdsopgaver?
Det er helt klart min daglige kontakt med en masse mennesker. Jeg har tæt kontakt med mange gæster, ansatte og leverandører igennem en arbejdsdag. Oftest er der tale om glade mennesker, og det giver mig en masse energi.   

Hvad er mest udfordrende ved dit arbejde?
Når det hele kører, og der er run på, skal der et meget køligt overblik til fra min position. På travle dage i parken er der måske fire private selskaber, og 4.000 gæster der skal serviceres på voressyv forskellige salgssteder. Man kommer selvfølgelig langt med dygtige unge mennesker, som giver den en skalle over hele parken - men det kræver dog en del overblik hele tiden at holde styr på, hvor det næste skæringspunkt er.

Hvorfor har du valgt at arbejde i parken?
For mig, der har været i servicebranchen i over 15 år, var det en helt ny oplevelse at være til ansættelsessamtale her i parken. Det handlede ikke om bundlinje og indtjening – der blev i stedet fokusere på, hvordan kan vi flytte os, hvordan kan vi gøre maden bedre, hvordan kan vi imødekomme verdensmålene, hvordan kan vi inddrage bæredygtighed, hvordan kan vi udvikle os. Jeg kunne hurtigt mærke, at der var en anden tilgang til arbejdet.
Derudover havde alle, jeg snakkede med, kun positivt at sige om at arbejde i Givskud Zoo. Når jeg snakkede med andre ansatte, fik jeg en følelse af, at alle mente, de havde det bedste job i verden, uanset om det gjaldt buschafføren, rengøringsmedarbejderen, de unge sæsonansatte, direktøren – eller nu køkkenchefen.

Hvad kan du bedst lide ved parken?
Det er mine kollegaer. Alle her er gode til at hjælpe hinanden, og man får altid et smil på vejen.
Derudover er der mulighed for at få oplevelser, som man ikke kan andre steder. Jeg har for eksempel været med til at fodre næsehorn, det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer, og som jeg vil tage med mig for evigt. Eller det at se vores pingviner blive lukket ud i et nyt stort top of the state anlæg og se deres reaktion – det er også noget, man aldrig glemmer.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.