Åbent i dag: 09.30-19

Mød medarbejderne – dyrepasseren

19. maj 2023
Det giver sig selv - i en dyrepark som GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA skal der være en masse dygtige dyrepassere, som kan tage sig af de mange dyr. Dyrepasserne har forskellige ansvarsområder, men er også gode til at hjælpe hinanden, når det er nødvendigt.

Navn
Jette Nørgaard

Funktion
Dyrepasser

Hvor længe har du arbejdet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA?
Jeg har været i parken i 25 år til den 1. oktober 2023.

Hvorfor har du valgt at arbejde i parken?
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har så meget at byde på. Først og fremmest er der de gode og forholdsvis store forhold for dyrene. Vi har spændende dyrearter i parken, og vi har en fornuftig dyrepolitik, hvor der er fokus på dyrenes sundhed og trivsel. Så på mange måder er der et skønt arbejdsmiljø.

Hvilke opgaver har du i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA?
Jeg har ansvaret for vores sulawesimakakker, vandbøfler, dværggeder og de sydamerikanske dyr. Jeg står for fodring af dyrene og rengøring i deres stalde og anlæg. Jeg tilser dyrene for at være sikker på, at de er sunde og trives. Jeg tager mig af træning, som hjælper os ift. management. Det kan for eksempel være at træne en sulawesimakak til at komme tæt på os, så vi har mulighed for at vaccinere og chipmærke den. Jeg sørger for berigelse, så dyrene kan blive aktiveret og mentalt stimuleret. Jeg hjælper med vedligehold af anlæg, og jeg byder ind ift. anlægsdesign, hvis vi skal bygge nyt. Det gør alle vi dyrepassere, fordi vi jo går med dyrene til daglig, så vi har indsigt i, hvad der fungerer og hvorfor. Så det er en god blanding af opgaver, og det elsker jeg.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
Typisk møder jeg ind tidligt om morgenen, og i løbet af formiddagen tilser jeg alle de dyr, jeg har ansvar for. Derefter sørger jeg for fordring og rengøring, og når det er overstået, står den på træning og eventuelle andre projekter og ekstra opgaver sidst på dagen.
Men der er jo også dage, som ikke er typiske i parken; hvis vi for eksempel har en dyretransport, eller hvis et dyr skal undersøges af dyrlægen, så bliver dagene anderledes end rutinen.

Hvad kan du bedst lide ved dine arbejdsopgaver?
Jeg sætter stor pris på afvekslingen i mit job; jeg arbejder både inde og ude, jeg har fysisk krævende opgaver for eksempel at bakse rundt med en tung trillebør med lort – og mindre hårde opgaver som fodertilberedning ved aberne.
Jeg synes også, at det er fedt, når man træner med dyrene, og der er fremskridt. Det er fedt, når vi lykkes med det, og når dyrene også får gavn af det.
Og så synes jeg det er skønt at glæde vores gæster, som gerne vil snakke med dyrene. Det er jo dejligt, når de gerne vil vide mere.

Hvad er mest udfordrende ved dit arbejde?
Nogle opgaver kan tage lang tid, og de kan af og til være svære at løse. Det kan være, at vi skal lave noget kompliceret berigelse, det kan være en vanskelig transport, hvor dyr skal læsses i transportkasser, det kan være chipmærkning af dyr, man ikke kan komme tæt på, det kan være hovedrengøring eller noget helt andet. Så er der heller ikke helt så god tid til både at komme i mål med de daglige opgaver. Men vi gør det så godt, vi kan.
Det kan også påvirke, når vi behandler dyr for sygdom, og de så ikke klarer den. Eller hvis der er dyr, som skal have medicin, men ikke vil tage den. Så skal der udtænkes en ny plan eller alternativ. Det kan være en udfordring, men det er også med til at gøre jobbet spændende, fordi vi altid vil finde de bedste løsninger for dyrene.

Hvad kan du bedst lide ved parken?
Jeg elsker mit arbejde med dyrene – det er helt fantastisk at være tæt på så skønne arter hver eneste dag. Jeg elsker, at jeg både får lov at lave opgaver inde og ude. Det kan godt ske, at det kan virke surt en regnvejrsdag. Men det vejer en flot solskinsdag mere end op på.
Og så har vi bare det fede arbejdsmiljø kollegerne imellem – så jeg føler mig meget heldig.    

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.