Åbent i dag: 10-17

Modige Malkia

20. april 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mindste gorilla har nu rundet et år, og hun er blevet mere modig og nysgerrig.

Legen er i gang i gorillaanlægget. De to små gorillaer Kijani og Malkia, som begge er et år gamle, tumler rundt, vælter hinanden og slår sig på brystet. Og storebror Nuru på tre år slutter sig gerne til dem.
Det er efterhånden blevet hverdag i gorillaanlægget ifølge den faste dyrepasser hos gorillaerne, Tina Frisk:

- De leger rigtig gerne. Nogle gange er det kun de to mindste, mens den store Nuru også gerne leger med både de små søskende eller hunnen Mawenzi. Og de små er blevet mere modige i den seneste tid, især den lille hun Malkia, som ellers har været lidt bagefter hannen Kijani, forklarer dyrepasseren.

En forsigtig mor
Og ifølge Tina Frisk er der en rigtig god forklaring på, at Malkia er lidt bagefter, og har været lidt længere om at blive modig, nysgerrig og udforske nye ting end sin jævnaldrende bror Kijani;

- De to gorillaunger deler samme far, men ikke samme mor, og det er forskellen. Malkias mor Kahla er ikke så tryg i moderrollen, fordi Malkia er den første unge, hun har opfostret. Derfor har Kahla holdt Malkia ekstra tæt på sig, siger Tina Frisk og tilføjer

- Kijanis mor derimod, Minnie, har fået syv unger. Så hun er mere vant til rollen og tør godt lade ungerne lege og gå på opdagelse, efterhånden som du bliver større. Måske lidt ligesom med mennesker, hvor man hører, at førstegangsmødre ofte er lidt mere hysteriske end mødre, der har fået flere børn. Så Kahla er måske bare lidt hysterisk og overbeskyttende, griner dyrepasseren.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gorillaflok tæller syv dyr; sølvryggen Kipenzi, hunnerne Minnie, Kahla og Mawenzi samt ungerne Nuru, Kijani og lille modige Malkia.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.