Åbent i dag: 10-18

Masser af juletræer

29. december 2020
City Vejle har sørget for, at dyrene i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA får glæde af en masse juletræer.

Hele 150 juletræer bliver mellem jul og nytår leveret til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Citychef hos City Vejle Andreas Antonsen kontaktede parken for at høre, om det kunne have interesse. Og det havde det i høj grad, da det kan bruges til berigelse hos dyrene, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen: 

- Året igennem arbejder vores dyrepassere meget med berigelse i forskellige udgaver. Det kan være mad gemt på forskellig vis i kasser, dufte eller græskar eller andre ting, som dyrene kan undersøge for eksempel sengetøj. Det er især populært at bruge hos gorillaerne, fordi de ruller sig ind i det, tager det over hovedet og putter med det, siger biologen og tilføjer:

- Juletræer er jo oplagt her ved juletid. Og der vil være flere af vores dyrearter, der får glæde af træerne. Nogle spiser af dem, og andre leger bare og skubber rundt med dem. Så for eksempel sulawesimakakker, dværgzebuer og kameler vil nu få nogle juletræer at fornøje sig med. Løverne har også tidligere fået nogle i stalden, og vores brillebjørne vil helt sikkert også synes, de er sjove at flå i stykker.

Helt rene træer
Når GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA modtager juletræer, er det vigtigt, at de er helt tømt for pynt. Der må ikke sidder små rester af ståltråd, snor, lametta, granspray og lignende, da det ikke er hensigtsmæssigt at lægge ind til dyrene.
Med træerne fra City Vejle er det intet problem:

- Pynt udgør selvfølgelig en risiko, da dyrene ikke skal risikere at sluge for eksempel rester af ståltråd, som man har brugt til at sætte julekugler op med på juletræet derhjemme. De træer, vi får fra City Vejle, har stået og pyntet i gågaden med nogle lyskæder, men ellers er de uden pynt. Så de er meget anvendelige til vores dyr, siger Kim Skalborg Simonsen.

Ifølge biologen er 150 træer mange, så der er til flere ugers fornøjelse hos dyrene.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.