Åbent i dag: 09.30-19
Dinosaurudstillingen i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA bliver ændret en smule med nye modeller i 2021.

Mange nyheder på vej til 2021

02. december 2020
Når GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA slår portene op til sæson 2021, bliver det med nye tiltag, som skal give parkens gæster en endnu bedre oplevelse.

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er det en kendt slagsætning, at der er to højsæsoner – sommeren, hvor gæsterne fylder i parken. Og vinteren, hvor der skal planlægges og klargøres til sæsonen.
Og netop vinteren 2020 med forberedelser til 2021 tegner til at blive rigtig travl. Udover at der er et nyt stort anlæg til humboldt-pingviner undervejs, er der flere nye tiltag, som parken nu arbejder med.

- Jeg kan garantere, at vi ikke kommer til at ligge på den lade side. 2020 har været en meget speciel sæson, og vi frygtede for resultatet i foråret. Men takket være hjælp fra staten, Vejle Kommune, flere fonde og mange danskere – kombineret med flotte besøgstal, er der økonomisk råderum til, at vi kan kaste os over nogle projekter, som kan forbedre vores gæsters oplevelse, når de er i parken, og det er vi rigtig glade for, siger formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Morten Hechmann Andersen.

Nyt Babycare Center
En ting, der har været længe ønsket blandt børnefamilier med helt små børn, er et sted, hvor man kan amme og pusle om sin baby i fred og ro.

- Det bliver muligt i det nye Babycare Center, vi har på tegnebrættet. Det har i flere år været på listen over projekter, vi gerne ville gennemføre. Og nu tegner det til, at gæster kan glæde sig til at bruge det babyrum, som vil få placering nær vores store legeområde på P3, fortæller formidlings- og marketingchefen.

Ny Verdensmålspark 
I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er formidling et vigtigt formål, så både gæster og besøgende skoleklasser kan lære om dyr, natur og bæredygtighed. Og det bliver endnu mere centralt i den kommende sæson.

- FNs verdensmål er i høj grad kommet på den politiske dagsorden over hele verden. Og til 2021 sætter vi også fokus på det. Vi bygger en ny såkaldt Verdensmålspark ved P1, som skal give vores gæster større viden om verdensmålene og inspiration til personligt at bidrage til udviklingen af en bedre verden, siger Morten Hechmann Andersen.  

Nye legeredskaber til børn med funktionsnedsættelse
I 2019 fik GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA opstillet to kørestolsgynger takket være støtte fra fondene Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Bevica Fonden og Vanførefonden.
Igen i 2021 bliver muligheden for at udfolde sig på legepladsen udvidet for børn med funktionsnedsættelse, de der bliver opstillet flere legeredskaber til dem. Det bliver for eksempel nu muligt både at køre i karrusel og hoppe på trampolin, selvom man sidder i kørestol. Der er bevilget støtte fra fonde – og igen er Aage og Johannes Louis-Hansens Fond og Vanførefonden blandt bidragsyderne.

- Vi oplevede en utrolig positiv respons, da vi satte kørestolsgyngerne op, og vi er rigtig glade for at kunne udvide legetilbuddet til børn med funktionsnedsættelse, så de kan deltage på lige fod med andre børn i det sociale samvær på parkens legepladser, siger Morten Hechmann Andersen.

Nye dinosaurer og insekter
En af de meget populære ting blandt især de yngre gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er dinosaurparken.
I 2021 er der lagt op til, at nogle af de gamle dinosaurer skal udskiftes, og så rykkes der nye ind.

- Vi har måttet sande, at nogle af de modeller, vi købte fra Kina for nogle år siden, ikke kunne leve op til den kvalitet, vi normalt står for, og dinosaurernes lyd og bevægelser virkede ikke, som de skulle. Derfor har vi valgt at tage konsekvensen af det og skifte dem ud, siger Morten Hechmann Andersen og tilføjer:

- Derudover planlægger vi at opstille nogle meget store modeller af insekter ved Dødens Hytte mellem P2 og P3. Dem er vi spændte på. Så alt i alt bliver det en travl vinter. Og så glæder vi os bare til at kunne slå portene op igen og byde velkommen til sæson 2021, som forhåbentlig bliver noget bedre, end 2020 har været. 

Bedre forhold for rygerne
For at skabe bedre forhold for gæster, der ryger, er der også indkøbt fire nye rygekabiner.

- Indtil nu har vi kun haft små afmærkede udendørs områder, hvor rygerne har kunnet tage en rygepause. Vi forbedre forholdene for dem til næste sæson, da vi opstiller fire rygekabiner rundt om i parken, så der vil være en kabine ved alle parkeringsområder, siger Morten Hechmann Andersen.

Ombygning af Safari Shop
Vinteren byder også på en større ombygning af parkens Safari Shop. Her bliver salgsarealet udvidet inde i butikken, så der vil være bedre plads til at gå rundt og se på de mange varer. Der kommer en tilbygning med is-område, så det bliver lettere for gæster at købe is i den kommende sæson. Og endelig udvides vareudvalget med churros.

Nye overdækkede spisepladser
Parkens overdækkede spisepladser ved området P3 får også et ansigtsløft. De gamle bygninger er revet ned. Og i de kommende måneder skal der bygges nyt, så parkens gæster kan sidde og nyde medbragt i fine omgivelser – også når det regner.

- Så alt i alt har vi en meget lang opgaveliste foran os til denne vinter, og vi arbejder på højtryk for at få det hele til at klappe, så vi er klar med de mange nyheder til næste sæson. Det bliver rigtigt godt at kunne tilbyde så mange forbedringer i 2021, og vi glæder os til at se vores gæster igen, lyder det fra formidlings- og marketingchefen.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA slår portene op til sæson 2021 lørdag den 27. marts. 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.