Åbent i dag: 09.30-19

Løveunger mødte hinanden

31. maj 2018
GIVSKUD ZOOs to kuld løveunger har nu mødt hinanden. Første møde gik rigtig godt, og ungerne nyder at have fået nye legekammerater.

Der er godt gang i løvestalden og et af de udendørs anlæg i GIVSKUD ZOO for tiden. Parkens to kuld løveunger, som er født henholdsvis den 25. december 2017 og den 26. februar 2018, har mødt hinanden uden tremmer imellem. Og introduktionen gik rigtig godt.
Mødet mellem de seks unger var som sådan ikke udfordringen for dyrepasserne. Det var mødrene. Selvom de to løvehunner er søstre, og har gået sammen før de fik unger, var det ikke til at vide, hvordan de ville reagere ved sammenlukningen. Løvemødre er nemlig beskyttende over for deres unger, så hvis de ville opfatte den anden mor som en trussel, kunne det føre til slåskampe.

- Vi har arbejdet med sammenlukning over lidt tid for at gøre det på dyrenes præmisser. Vi prøvede først at lukke mødrene sammen uden unger. Men det skabte uro og mødrene søgte deres unger, så vi valgte at lukke ungerne ind til dem. Og så faldt der ro over mødrene, forklarer en af de faste dyrepassere hos løverne, Christina Kolbæk.

Energiske unger og skeptiske mødre
Efter sammenlukningen blev dyrepassene i stalden for at holde øje med mødrene og ungerne.

- Ungerne faldt hurtigt til. De legede med hinanden, og vi kunne flere gange se en stor og en lille unge tumle. Og de små gav sig ikke i kamp, så det var godt at se. Ungerne gik også til deres moster og nogle forsøgte at die hos ”den forkerte mor”. Så de trives med flere legekammerater og er ikke bange for deres moster. Hverken de store eller små unger, fortæller Christina Kolbæk og tilføjer:

- Mødrene var mere skeptiske ved sammenlukningen. De hilste ikke med kind mod kind, som løver ellers ofte gør. De var ikke aggressive, men de havde konstant øje på hinanden. De faldt dog hurtigt til ro. Og efter nogle dage sammen var alt, som før de fik unger.   

Mødet med moster
Efter en dags tid med ro hos de to mødre var det tid for dyrepasserne at lukke endnu en moster ind til mødrene og de to kuld unger. Hun har dog på skift gået sammen med begge hold unger og mødre og vist respekt for dem. Så som dyrepasserne ventede forløb det også uden problemer, da hun igen blev lukket ind til hele familien.

- Det er en stor lettelse, at sammenlukningen var en succes. Både fordi løver er flokdyr, så det er naturligt for dem at være sammen i en stor gruppe med voksne og unger. Og rent praktisk letter det arbejdet for os i stalden, fordi løverne ikke længere skal gå i separate boksrum, siger Christina Kolbæk og tilføjer:

- Og så kan man bare se, at ungerne nyder det. De tager af og til nogle ordentligt tumlekampe. Og så går de kolde bagefter og ligger og sover sammen i klumper.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.