Åbent i dag: 09.30-19

Løver på jagt efter biler

30. januar 2020
Hver vinter bliver der stille i parken, når der er lukket for gæster. Så når det igen er tid til kørsel i løveanlægget, er løverne særdeles aktive og nysgerrige.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog Kim Skalborg Simonsen og dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen kører ind over risten til parkens store løveanlæg.
Vinterferien nærmer sig, og det betyder, at parken vil holde åbent for gæster, og at der vil køre busser rundt i løveanlægget i hele uge 7. Derfor skal løvernes vænnes til, at biler og busser kan passere forbi.

- Når vi lukker parken ned om efteråret, betyder det, at der bliver stille i løveanlægget, for så kommer der ikke biler ind i flere måneder. De eneste køretøjer, der kører ind i anlægget over vinteren, er traktorer. Det er, når dyrepasserne skal rengøre anlægget og lægge foder ud. Så her er løverne ikke ude i anlægget samtidig, og derfor oplever dyrene ikke ret meget trafik om vinteren. Så for at vænne løverne til biler og trafik igen forud for vinterferien, tager vi og andet af parkens personale indimellem køreture igennem anlægget, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Jagtet gennem anlægget
På dagens tur rundt i anlægget er løvernes meget aktive. Det er lang tid siden, at de sidst har set biler, så køretøjet vækker dyrenes nysgerrighed.

- Løverne er meget aktive lige for tiden, og vi havde hele flokken i hælene halvvejs rundt i anlægget, indtil de gav op, fortæller biologen og tilføjer:

- De er dog ikke aggressive, bare nysgerrige. Og de yngste ser ud til at øve lidt jagt.Så både ældre og yngre lunter med rundt i flok og holder øje med bilen.  

Jagten bliver ikke ved
Ifølge biologen holder nysgerrigheden dog ikke ved:

- Det er en klassiker for os i parken om vinteren. Løverne har ikke set busser og biler i ret ofte, så når der igen kommer trafik, er dyrene nysgerrige og vil gerne kigge nærmere på køretøjerne. Men det fortager sig, og løverne vænner sig hurtigt til trafikken. Og så gider de ikke rende efter bilerne mere.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.