Åbent i dag: 10-17

Løver får også vinterpels

13. december 2022
Man forbinder ofte løver med sol og varme på afrikanske savanner, hvilket ikke kræver tyk polstring. Men faktisk anlægger disse dyr også vinterpels i årets koldeste måneder.

Løverne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA kan sagtens tage en tumletur i sneen, hvis vintervejret i Danmark viser sig fra sin hvide side. For selvom det er afrikanske løver, og man forbinder arten med sol og varme, så de kan godt begå sig i det danske vejr.

- Løverne og flere andre kattedyr anlægger en lidt tykkere pels i de kolde måneder, der gør dem bedre i stand til at klare de kolde temperaturer i deres naturlige leveområder. Det er heller ikke altid helt varmt for eksempel om natten i Afrika eller i bjergegne, og så skal dyrene være i stand til at leve under de forhold, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen, som er specialist i løver og avlskoordinator for afrikanske løver i det internationale avlssamarbejde.

Udbredt i flere klimaer
Løverne kan tilpasse sig et stort spænd i temperaturer. Man ved, at i de varmeste dele af løvernes udbredelsesområde har hannerne en mindre manke. Simpelthen for ikke at overophede. Tilsvarende er deres pels længere i kolde områder.

- Og løver hører ikke kun til i Afrika. Indtil for få tusinde år siden, var der også løver så langt nordpå som Ukraine og Ungarn. Så de har tilpasningsevnen til at klare sig i disse noget koldere områder også.

Dyrehold efter forhold
Selvom der kommer lidt ekstra polstring hos de store dyr, er det dog ikke ensbetydende med, at de kan tilbringe hele og halve dage i store snedriver i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.

- Løver anlægger ikke pels som for eksempel vores kameler, der kan klare ned til minus 40 grader. Så vores dyrepassere tager altid højde for vejr, vind, chillfaktor og temperatur, når dyrene lukkes ud i vintermånederne. De får mulighed for frisk luft dagligt, men der justeres løbende efter forholdene af hensyn til dyrene, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Ny bestyrelse i 2024
17. juni 2024
Da flere medlemmer af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs hidtidige bestyrelse har siddet i to perioder, og dermed har siddet i maks…
Nil-letjeflokken har fået en han
14. juni 2024
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste art, sumpantilopen nil-letje, kan opleves på en af parkens savanner, og nu er det mu…
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.