Åbent i dag: 10-17

Løve tjekket af dyrlægen

24. maj 2019
En af løvinderne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i en periode haft en bule på kinden, som ikke ville aftage på trods af behandling. Så for at undersøge hævelsen nærmere blev løven bedøvet og tjekket af dyrlægen.

Dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA arbejder hurtigt og koncentreret, da hun skal undersøge en af parkens løvinder.

- Bulen føles meget hård, og der kommer ikke væske ud af den. Så umiddelbart tænker jeg, at det kan være en ældre byld med noget arvæv i, men i værste fald kan det være en kræftknude, forklarer dyrlægen. 


Prøver skal give flere svar

Løven ligger på gulvet i stalden og får tilført ilt, mens dyrlægen undersøger den. Hun tager en prøve af hævelsen i kinden og tager blodprøver for at kunne analysere dem.

- Både blodprøven og prøven fra hævelsen kan fortælle mig, hvad løven fejler. Jeg leder blandt andet efter betændelsesceller eller kræftceller i prøven fra knuden under mikroskopet. Jeg håber kun at finde betændelsesceller, da løven så har en bedre prognose, end hvis vi står med en cancerknude, fortæller Ditte-Mari Sandgreen.

Inden løven bliver vækket fra bedøvelsen, giver Ditte-Mari Sandgreen den en dosis antibiotika og smertestillende under huden, som hjælper med at forhindre infektion og ubehag efter proceduren.

Undersøgelse som sidste mulighed
Normalt forsøger dyrlægen at undgå at bedøve dyr unødigt for at undersøge dem, så løven er først forsøgt behandlet med medicin mod infektion, da sandsynligheden for en byld er ret stor hos kattedyrene. Eller rettere dyrepasserne har forsøgt at give hende medicin, men hun har ikke været vild med at spise kødstykker med tabletter i.

- Den her løve opfører sig som en rigtig kat og er lige så besværlig at få til at tage medicin som en huskat derhjemme. Hun har kun accepteret omkring halvdelen af den behandling, jeg gerne ville give hende. Så efter endt behandling har jeg set knuden lidt an for at se, om hun selv kunne bekæmpe den med sit immunforsvar, siger dyrlægen.


Desværre er knuden ikke forsvundet over et par uger, og det øger sandsynligheden for der kan være noget mere alvorligt på spil.


-Når vi ikke sporer bedring, er jeg nødt til at undersøge hende yderligere for at udelukke alvorlige sygdomme. Nu håber vi, at det bare viser sig at være lidt arvæv, siger dyrlægen og tilføjer:

- Heldigvis har løven ikke været generet af knuden på noget tidspunkt i forløbet og det er jo gode tegn.

Analysesvarene ventes at være klar i de kommende uger. 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.