Åbent i dag: 10-17

Lille sulawesiunge født i maj

17. maj 2022
Endnu engang er der født en lille sulawesiunge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Det er den femte i rækken på knap to år.

Tirsdag morgen mødte dyrepasser Jette Nørgaard ind til en overraskelse i parkens sulawesianlæg. I løbet af natten eller den tidlige morgen havde hunnen Sami født en lille unge, som sad og puttede tæt ind til moren.

- Jeg vidste godt, at hun var drægtig, og at fødslen stod lige for. Og det er dejligt, at det er gået godt, og at ungen ser frisk ud. Og så har ungen jo en erfaren mor, så hun ved godt, hvordan hun skal tage sig af den lille ny, siger sulawesimakkernes faste dyrepasser.

Spændende med storebrors reaktion
Der har været stor succes med forøgelsen af flokken af sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA over de senere år. Den nye unge er nemlig nummer fem i rækken af unger, der er født i parken siden august 2020. Alle parkens fire hunner har hver især fået en unge. Og nu har Sami altså fået to.
Sidst, hun fik en unge, var i november 2020, hvor hannen Samuel kom til verden. Og nu bliver det ifølge dyrepasseren spændende at se, hvordan mor Sami og storebror Samuel tackler ankomsten af den lille nye unge.

- Det kan selvfølgelig give lidt gnidninger, fordi der jo automatisk bliver mindre plads til Samuel. Samtidig har jeg i de seneste måneder set ham udvikle sig meget og blive meget mere selvstændig, så han ikke hænger på mor. Og det kan jo lette situationen, hvis han ikke behøver hende så meget mere, nu hvor den lille gør, siger Jette Nørgaard.

Uvist hvilket køn ungen har
Ungen sidder så tæt ind til sin mor, at Jette Nørgaard endnu ikke har kunnet spotte kønnet. Og det er meget forskelligt, hvornår hun får chancen for det. 

- Ungen skal jo lige vende på en måde, så jeg kan konstatere, hvilket køn den har. Det kan tage både dage, uger og måneder, alt efter hvordan moren holder den. Da Sami fik Samuel, gik der cirka to måneder fra fødslen, til jeg kunne se kønnet.

Med ankomsten af den seneste unge er der nu 10 sulawesimakakker i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; hannen Wira, hunnerne Melfi, Sami, Sura og Tawa, de fire store unger Melvin, Samuel, Sunah og Tarik – og så den lille nye.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.