Åbent i dag: 09.30-19

Lemur fik fjernet halespids

02. marts 2020
En af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer har på grund af en skade fået fjernet det yderste af sin halespids.

Arbejdsdagene byder indimellem på nogle anderledes opgaver for GIVSKUD ZOO – ZOOTPIAs dyrlæge, og i dag er ingen undtagelse; en kattalemur har fået en skade på halen, der betyder, at den yderste halespids skal opereres væk.

- Vi ved ikke præcis, hvordan skaden er opstået. Nogle gange sætter lemurerne hinanden på plads for at etablere hierarkiet i flokken. Så den kan måske være blevet uheldig bidt i den forbindelse, fordi de har meget skarpe tænder. Eller den kan simpelthen bare have revet sig, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- For bedre at kunne kontrollere såret har vi nu valgt at fjerne den skadede del af halen. Halespidsen er nemlig så tynd og smal, at blodtilførslen ikke bliver genetableret. Og så kan der ske det, at halespidsen enten tørrer ind og falder af. Eller der kan gå infektion i såret, og det vil vi ikke risikere.

Samarbejde med lokal dyrlæge
Der er ikke en operationsklinik i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, hvor dyrlægen kan foretage en operation i et sterilt miljø. Så Ditte-Mari Sandgreen har allieret sig med Givskuds lokale dyrlægepraksis, som har det nødvendige operationsudstyr.
Efter dyrlægen har bedøvet lemuren i stalden i parken, tager hun den med til Givskud Dyreklinik. Her står dyrlæge Rikke Sand for selve operationen, mens Ditte-Mari Sandgreen selv tager sig af narkose og overvågning af lemurens vejrtrækning og hjerteslag.

- Vi er vant til at trække på Givskud Dyreklinik ved opgaver som denne, hvor vi skal bruge særligt udstyr. Så vi er glade for, at de kunne hjælpe – og glade for at lemuren kom godt gennem både operation og narkose. 

Hurtig rekreation
Operationen er ganske lille, og det hele er overstået på under en time.
Det er kun godt seks cm, der er blevet fjernet fra halen. Derfor forventer dyrlægen ikke de store følger efter operationen.

- Der er altid en risiko for, at lemuren kan finde på at pille i såret, og det må vi så holde øje med i den kommende tid. Men det er limet fint og syet sammen, så forhåbentlig ikke der opstår komplikationer, siger dyrlægen.

Efter operationen får lemuren noget smertestillende og bliver lagt på en varmepude i stalden, hvor den stille og roligt kan vågne igen.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.