Åbent i dag: 10-17

Larm hos lemurungerne

24. november 2021
Når katta-lemurungerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er godt et halvt år, er de store nok til at blive kønstjekket og chipmærket. Men de store unger er ikke glade for at få besøg af parkens dyrlæge.

Dyrepasser Villy Vinding står klar med et net til at indfange de to efterhånden store katta-lemurunger, der blev født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for godt seks måneder siden.
Ved siden af står dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen klar med chipmærke, så opgaven med at indfange, kønstjekke og chipmærke flokkens to lemurunger kan overstås lynhurtigt.

- Normalt håndterer vi ikke lemurerne, så de er ikke vant til det og bryder sig ikke om det. Så vi forventer altid en del larm, når vi skal tjekke de nye unger. Heldigvis har vi prøvet det sammen nogle gange, så det tager ikke engang et minut, fra Villy har indfanget ungen, til den er lukket tilbage med flokken igen. Men ørerne er da lidt på overarbejde, når vi tilser ungerne, smiler dyrlægen.  

Forsigtige af flere årsager
Ved mange af parkens arter skal dyrlægen tilse ungerne, mens de er ganske små. Men sådan er det ikke hos kattaerne. Grunden til, at ungerne skal være nogle måneder gamle ved chipmærkningen, er, at de i et godt stykke tid efter fødslen sidder i tryghed hos moren. Så de skal være store nok til at kunne blive indfanget, uden at der er risiko for at moren følger med, for så kan dyrepasseren ikke holde ved ungen.
Derudover skal dyrlæge og dyrepasser være opmærksomme på flere ting:

- Vi skal være forsigtige ved selve indfangningen og håndteringen. Katta-lemurerne har lange tynde haler og ben, som spræller og vrider. Så vi skal være forsigtige, så dyrene ikke risikerer at komme til skade undervejs, forklarer dyrlægen og tilføjer:

- Samtidig er der vores egen sikkerhed at tage hensyn til. Dyrene kan virkelig sno sig, og de har enormt skarpe tænder, som man absolut ikke vil i nærkontakt med. Så det er vigtigt, at Villy har et godt greb om ungens krop og hoved, så ingen af os risikerer at blive bidt.   

Ved dagens tjek viste det sig, at de to store katta-unger begge er hanner. I naturen forlader hanunger deres flok, når de bliver lidt ældre. Det er også meningen, at der skal findes en ny zoologisk have til de to unge hanner, når de er gamle nok til at forlade deres mødre i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.