Åbent i dag: 09.30-19

Lang skidelængde hos pingvinerne

25. juli 2022
Hvis du har besøgt GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs humboldtpingvinanlæg, har du måske set pingvinerne skide. Og de kan skide rigtig langt, når man tager deres lille størrelse i betragtning.

Når humboldtpingvinerne i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skider, gør de det nogle gange i vandet, andre gange på land. Og når de gør det på land, kan der rigtig være tryk på.

- De bøjer sig forover, og så skyder de langt bagud. Det kan de gøre når som helst – også midt i fodringen, fortæller pingvinernes faste dyrepasser, Maja Lassen, og tilføjer:

- Det er jo smart nok, at de skyder væk fra sig selv, når de skider. Men i og med at de går samlet og tæt i en flok, betyder det så, at de ofte rammer hinanden, så de kan godt have gul-grønne pletter på den sort-hvide fjerdragt, hvis en makker lige har skidt bagud.

Masser af tryk på
Der er lavet forskning i pingvinernes skidelængde, og her har eksperter fundet ud af, at humboldtpingviner kan skyde op mod godt 130 centimeter, hvilket er cirka dobbelt så meget som deres egen højde.
Der er også godt tryk på, når de skider, for undersøgelser viser, at pingvinerne kan trykke af med cirka otte kilometer i timen, så det kræver en stærk mave- og tarmregion for de små fugle.

- Heldigvis er der et klart hint, når det er tid til at skide, så vi dyrepassere bliver lige advaret og kan trække til side, når pingvinerne læner sig forover, smiler Maja Lassen.


Guano langs vandkanten

Det er tydeligt at se i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store pingvinanlæg, at pingvinerne skider på land, fordi stenrækken langs den ene vandside er farvet helt hvid af pingvinlort, også kaldet guano. Det giver så også god mulighed for formidling om netop guano, som høstes i Sydamerika og bruges som gødning.

- Selvom det ”bare” er lort, så fungerer det som en værdifuld ressource for de lokale i Sydamerika, fordi de høster og sælger den tørrede guano. Men netop denne høst presser pingvinernes naturlige levesteder, så der er brug for en indsats for at beskytte dyrene. Og det fortæller vi meget gerne om her i parken, siger dyrepasseren.

Humboldtpingvinernes anlæg kan opleves ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.     

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.