Åbent i dag: 09.30-19

Køb en bolig til en pingvin

02. august 2022
I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs humboldtpingvinanlæg kan gæster bogstavelig talt købe en bolig til en pingvinfamilie.

”Unik bolig med fantastisk havudsigt
Kompakt hus i et plan, der passer perfekt til den lille pingvinfamilie på to voksne og to æg. Boligen ligger på en frugtbar grund med fantastisk havudsigt få hundrede meter fra Stillehavet i det vestlige Peru. Der er naturlig ventilation og opvarmes alene med solvarme, og når boligen først er købt, så er der ingen løbende udgifter. Der er ingen køkken og badeværelse i huset. I dele af året må man forvente trængsel i kvarteret og støj fra naboerne.” Pris: Kun DKK 90,-

 

I GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg kan man finde noget så usædvanligt i udstillingen som en boligannonce. Men ikke en helt almindelig boligannonce. Det er stort skilt, der fortæller om humboldtpingviners boliger i Peru, og i tilknytning hertil er der en indsamling, så parkens gæster kan vælge at donere penge til køb af boliger til humboldtpingviner i Peru.

- Ved opgørelsen i begyndelsen af juli var der solgt 33 pingvinhuse og indsamlet 3.070 kroner i alt. Og vi er rigtig glade for, at nogle af vores gæster vælger at hjælpe dyrene i naturen, siger den ansvarlige for formidlingen i anlægget, Morten Hechmann Andersen, der er formidlings- og marketingchef i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Vanskelig ynglesituation for humboldtpingviner
Selvom det er en mere finurlig og sjov måde at formidle om et emne, er baggrunden ganske alvorlig.
Som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs gæster kan læse på skiltet i pingvinanlægget, mangler humboldtpinginver i det store reservat Punta San Juan i Peru egnede ynglehuler. Det betyder, at mange pingviner enten ikke yngler, eller at de forsøger at ruge og opfostre unger på steder, hvor æg og unger er meget udsatte.

- Det er klart, at det giver udfordringer for bestanden i naturen, når det er så svært for pingvinerne at yngle, og derfor kategoriseres arten desværre som sårbar i naturen. Så hvis gæster følger opfordringen på skiltet i vores pingvinanlæg her i parken, kan de hjælpe dyrene og give dem en ynglehule. De indsamlede penge går nemlig til indkøb af kunstige ynglehuler, som fremstilles lokalt i Peru og koster 90 kroner per styk, fortæller Morten Hechmann Andersen og tilføjer:

- For os er det en måde at prøve at formidle viden om sårbare dyr, samtidig med at vi indsamler penge til at hjælpe. Parkens fond, Givskud Zoo Naturfond, har før støttet humboldtpingvinerne og Punta San Juan projektet, og det vil vi gerne fortsætte med.   

Hvis du vil donere DKK 90,- til en ynglehule til humboldtpingvinerne i Peru kan du gøre det gennem Givskud Zoo Naturfond, hvor alle bidrag går ubeskåret til naturbevarelse. Donationer kan indbetales via MobilePay 858878.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.