Åbent i dag: 09.30-19
Dyrepasseren kan se til kæmpeodderen gennem små kighuller i kassen.

Kassetræning af kæmpeodder

10. december 2019
For at sikre så gnidningsfri en transport som muligt har kæmpeoddernes dyrepassere i flere uger trænet hannen Coco til selv at gå ind i den transportkasse, der skal fragte ham til Argentina.

- Coco, kom her.

Dyrepasser Francois Lemonnier holder en fisk op mod et hul i en trækasse, som er spændt fast på væggen ind til det anlæg, hvor kæmpeodderen Coco holder til. Få sekunder efter har Coco været inde i kassen for at snuppe fisken.

- Det er en transportkasse, vi trænes med. Ved afrejse skal Coco først gå ind i denne kasse. Så lukker vi den og skruer den løs fra anlægget. Derefter sætter vi den op mod en anden kasse, som er den, der skal fragte Coco til Argentina, fortæller Francois Lemonnier og tilføjer:

- Vi har ikke prøvet denne træning før, men han er rigtig dygtig, så jeg er godt tilfreds, og vi håber, at når det bliver tid at sende ham afsted, kan han selv gå ind i transportkassen.

Træning med små skridt
At Coco selv går ind i kassen er ikke bare kommet fra den ene dag til den næste. Det er træning, der har stået på gennem de sidste uger.

- Til at begynde med gik det meget langsomt, og han nærmede sig ikke kassen, hvilket ikke er så mærkeligt, fordi det var nyt for ham, så han skulle lige se det an. Men vi forsøgte løbende med først at lægge lidt mad tæt på kassen, så lige foran kassen, så lige inden for kassens åbning og derefter længere inde i kassen. Og lidt efter lidt har han bevæget sig fremad og går nu ind i kassen, når man fodrer ham der, forklarer dyrepasseren.

Udover at være tryg ved at gå ind i kassen har dyrepasserne også trænet Coco i lyde. Når han skal rejse, og når kassen skal lukkes i, skal lågerne bag ham nemlig lukkes, når kassens bagside skal skrues på. Det skramler, og for ikke at skræmme odderen, så den løber ud af kassen igen lige før afgang, har Francois Lemonnier løbende flyttet på låget og skramlet, så Coco har kunnet vænne sig til lydene;

- Han skal vide, at lydene ikke er farlige, så han ikke reagerer på dem og stikker af.

Vil undgå bedøvelse
Den ugelange træning skal bære frugt, når dagen for afrejse kommer om kort tid. Hvis kæmpeodderen selv kan gå ind i transportkassen, og dyrepasseren kan lukke lågen bag ham, vil det nemlig gøre afrejsen meget nemmere.

- Kæmpeoddere er meget farlige, og vi kan ikke bare løfte ham ind i en kasse. Så alternativet er, at dyrlægen ville skulle bedøve ham, og det kan skabe ekstra pres og stress, både for dyr og os som skal håndtere ham. Så denne kassetræning er et mulighed for at sende Coco godt afsted på den mest skånsomme måde, forklarer dyrepasseren.

Kæmpeodderen Coco sendes til et naturområde i Argentina midt i december.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.