Åbent i dag: 09.30-19

Kapivar flytter til Odense

21. marts 2018
En af GIVSKUD ZOOs kapivarer flytter til Fyn. Fremover skal den være en del af flokken i Odense Zoo.

Tidligt onsdag morgen blev GIVSKUD ZOOs ene han-kapivar afhentet af ansatte fra Odense Zoo.

- Afrejsen foregår ved, at vores dyrepassere indfanger kapivaren med et stort net, og så hjælper dyrlægen og jeg med at flytte den ind i en transportkasse. Det kan godt se lidt voldsomt ud, men vi vurderer det til at være en meget mindre belastning for dyret end at blive bedøvet , forklarer biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Heldigvis gik flytningen fra stald til transportvogn rigtig fint. Kapivaren kom hurtigt ind i transportkassen og så snart han var der, tog han det stille og roligt.

Skal bruges til avl
Kapivarer vejer op til 60 kilo og er verdens største gnaver. Dog ikke større end at transportkassen til den kan stå i en almindelig kassevogn. Og netop sådan en kørte afsted med hannen til Odense Zoo.

- Odense Zoo er ved at opbygge en ny flok. De har lige fået tre hunner, og de ville gerne have en han herfra, som kunne indgå i deres avlsprogram. Her var han lidt til overs, da han var blevet smidt ud af gruppen af de andre kapivarer, så derfor er vi glade for at kunne sende ham videre, siger Kim Skalborg Simonsen.

Godt tidspunkt til afrejse
Det er generelt svært at få kapivarer til at danne par. Og i det hele taget enes i flok. Derfor er det vigtigt, at bygge flokken rigtigt op, hvis det skal lykkes at integrere ham.

- Han er cirka tre år gammel, og hunnerne, han skal gå sammen med, er endnu yngre og lige flyttet hjemmefra. Så det er et optimalt setup i forhold til at introducere ham for Odenses hunner. Det ville være sværere, hvis dyrene var ældre. Så for alle parter er det umiddelbart en optimal situation, og vi håber, at han falder rigtig godt til i Odense, siger Kim Skalborg Simonsen. 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.