Åbent i dag: 09.30-19

Kamelunge er en han

02. april 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste kamel er tilset af dyrlægen og lader til at være i fin form.

Planen er klar fra morgenstunden; dyrepasser Maja Lassen har sluset den nye lille kamelunge fra flokken, og sammen med dyrepasser Jette Nørgaard holder hun den, mens dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen chipmærker og tjekker den.

- Vi sørger altid for at have denne slags opgaver helt på plads, så vi kan få ungen hurtigt tilbage til mor. Mor og unge var da heller ikke helt tilfredse her, men tjekket tog kun godt et halv minut, så det var heldigvis hurtigt overstået, siger dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Det er vigtigt, at vi får det gjort, når ungen ikke er så gammel, for selv en nyfødt kamel er ret stor og kan være svær at holde. Så af hensyn til personalets sikkerhed gør vi det, når muligheden byder sig i dagene efter fødslen. Og ungen her lader til at være i fin form. Moren er også erfaren, så hun skal nok passe godt på den lille.

Køn og navn er besluttet
Ved tjekket sørger dyrlægen for at chipmærke, give vitaminer og fastslå køn. Denne nyeste tilføjelse til flokken er en lille han.

- Det betyder, at han skal have et navn, der begynder med J, så det kan følge retningslinjerne for navngivning af vores kameler. Ungers navne skal have samme forbogstav som deres mødre, så vi let kan fastslå afstamning. Og efter nogle forslag kom på bordet, er det nu besluttet, at nyeste medlem i vores pukkelryggede familie hedder Josef.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.