Åbent i dag: 10-17

Kamel på parringsvisit

28. februar 2020
En hunkamel er rykket midlertidigt ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Kamelen hører til i Zoologisk Have i København, som håber, at hunnen er drægtig, når hun skal returnere til hovedstaden.

Kamelflokken i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er midlertidigt forøget med et ekstra medlem, fordi hunnen Noma er kommet på visit fra Zoologisk Have i København.

- Det er kort fortalt et parringsvisit. I København Zoo har de ikke en hankamel, men de vil gerne have en unge, så de spurgte, om de kunne sende en hun herover, som så kunne parre sig med vores han Boke, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen. 

Et fint første møde
Det tog flere timer, fra Noma ankom til Givskud, til hun mødte resten af flokken. Hun ville nemlig ikke gå ud af transportkassen, så hun fik den tid, hun behøvede til at tage mod til sig. Derefter vandrede hun roligt ind i stalden.
Zoologisk Have i København havde sendt et par dyrepassere med for at sikre, at der var nogle, kamelen kendte, som kunne hjælpe med at give hende en god start i de nye omgivelser.

- Kameler er normalt stille og rolige og derfor gode til at møde fremmede dyr. Det var også tilfældet her, så ganske som forventet var det et fint første møde. Da hannen Boke kom ind til den nye hun Noma i stalden, nussede og snusede de til hinandens ansigter, forklarer biologen og tilføjer:

- Da Boke snusede Noma bagi, gjorde hun ham dog tydeligt opmærksom på, at der var de altså ikke nået til endnu efter så kort et bekendtskab. Men mon ikke det kommer?

Også de andre kameler tog pænt imod Noma, så hun blev hurtigt indlemmet i flokken.
 
Tidligst en unge i 2021
Noma er knap otte år og har ikke fået unger før. Hun har allerede tråde til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, da hendes far er født i parken, og en af hendes søstre, Heidi, er en fast del af flokken. Og nu kan hun altså forhåbentlig også få en unge med parkens han.

- Vi forventer ikke at se parringer, fordi det gør vi stort set aldrig hos kamelerne. De parrer sig, når der ikke er mennesker i parken. Men nu holder dyrepasserne øje med Nomas brunst. Så lader vi hende gå brunst nogle gange, og så kan hun komme tilbage til København, når vi tror, at hun kan være drægtig, siger biologen.

Desværre kan man ikke se på kameler, når de er drægtige, og det er meget besværligt at undersøge for. Så det bliver ud fra dyrepassernes skøn i forhold til dyrenes adfærd.
Zoologisk Have i København kan dog tidligt satse på en unge til næste år, da kameler går drægtige i op mod 13 måneder.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.