Åbent i dag: 10-17

Kæmpeoddernes anlæg renses

09. februar 2020
Flere gange om året skal de sydamerikanske kæmpeodderes bassin tømmes, for at det kan blive renset grundigt – en proces der tager flere dage.

Dyrepasser Jette Nørgaard har sammen med to kolleger givet sig i kast med en ikke særlig underholdende, men dog nødvendig opgave i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Det anlæg, hvor de sydamerikanske kæmpeoddere holder til, skal have en hovedrengøring, hvor det bliver renset helt i bund. Og det kræver tid og knofedt.

- Anlægget skal holdes rent af flere årsager. For det første skal odderne have ordentlige forhold. Vi holder selvfølgelig anlægget rent dagligt, men indimellem skal det altså have denne ekstra hovedrengøring. Det gør vi flere gange om året. Og så er det selvfølgelig også så gæster kan se odderne gennem ruderne – i stedet for at ruderne er fedtet helt til, fortæller dyrepasseren.

Rengøring i etaper
Den store rengøring af anlægget tager flere dage, og den foregår i etaper, hvor de to dele af anlægget ordnes hver for sig. Så kan dyrepasserne nemlig sluse odderne væk fra den del, der skal rengøres.
I dag er Jette Nørgaard og kollegerne i gang med det dybe bassin. Først er bassinet blevet tømt, hvilket har taget en hel dag. Derefter er hele bunden blevet spulet godt igennem. Og derefter kommer turen til ruderne.

- Det er en blanding af kalk, alger og fiskeskæl fra oddernes foder, der sætter sig fast på ruderne, så vi skal svabe og skrabe grundigt for at få det af. Og så skal vi fjerne blade og barkflis fra bassinet, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Først når vi har fået ordnet det, kan vi fylde bassinet op med vand igen, hvilket også tager tid. Og derfor går der flere dage med arbejdet.

Selvom det ikke bliver til så meget pasning af dyr, og andre kolleger må tage over med pasningen ude i parken, mens Jette Nørgaard og kollegerne pudser ruder, er opgaven ikke så slem:

- Normalt arbejder vi jo meget alene ude i staldene, men her er vi sammen om arbejdet. Det gør noget rent psykologisk, at man har godt selskab undervejs. Så det er meget hyggeligt.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.