lukket

Kæmpeodderne har fået tre unger

04. maj 2017
Dyrepasserne kan se aktivitet i oddernes redekasse ved hjælp af webkameraer.Blot tre måneder efter kæmpeoddere i GIVSKUD ZOO fik - og mistede - fem unger, har de nu fået et nyt kuld. Onsdag blev der født tre unger i kæmpeoddernes anlæg.

Dyrepasserne i GIVSKUD ZOO har bare gået og ventet på det; kæmpeodderen Fridas dievorter viste tydeligt, at det var lige oppe over med fødslen. Og ganske rigtigt. Onsdag den 3. maj blev der født tre unger.

Aflivning skal hjælpe på avl
Kæmpeodderparret Frida og Saro  har fået unger flere gange. Nogle gange er det gået rigtig godt, og ungerne har overlevet. Men en del af ungerne fra de forskellige kuld er også døde.
Ved seneste kuld fra februar blev nogle af ungerne klemt ihjel og andre blev spist af deres større søstre. Derfor blev de store søstre aflivet i forsøg på at forhindre gentagelser ved næste kuld.

- Det er klart, at vi selvfølgelig helst havde undgået at skulle aflive de store hunner. Men når det er sket en gang, kan det ske igen. Og derfor valgte vi ikke at tage nogen chancer. Vi vil gerne sikre de bedste betingelser for avl hos kæmpeodderne, forklarer direktør i GIVSKUD ZOO, Richard Østerballe.

Usikkert om de overlever
Trods indsatsen er der dog stadig ingen garantier for, at ungerne fra det nyeste kuld vil overleve. De første måneder er nemlig særdeles risikofyldte. Kæmpeodderne er meget følsomme over for forstyrrelser, og det er ikke usædvanligt, at de kan finde på at spise deres egne unger, hvis der er uro omkring dem.
Derfor er oddernes anlæg lukket for gæster, og også personalet i parken holder sig så vidt muligt væk - i håb om at de tre nye unger vil overleve, vokse sig store og blive en del af flokken. 
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sulawesimakakunge får navnet Taia
31. januar 2023
Det nyeste skud på stammen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesiflok er en lille hun.
Oplev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til fods i vinterferien
30. januar 2023
I vinterferien fra lørdag den 11. til og med søndag den 19. februar 2023 slår GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA port…
Mød medarbejderne – køkkenchefen
27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at d…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.