Åbent i dag: 09.30-19

Kæmpeodder rejser fra Givskud

18. januar 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodder Brazilia har forladt parken og sat kurs mod Frankrig. Fremover skal hun være en del af et avlspar i det internationale avlsprogram.

Endnu engang sender GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA en kæmpeodder fra parken for at styrke det internationale avlssamarbejde med den truede art. Denne gang er det den tre år gamle hun Brazilia, der har forladt parken for at blive en del af et nyt avlspar i Zoo La Palmyre i Frankrig.

- La Palmyre har bygget et helt nyt anlæg, og det er det, Brazilia skal rykke ind i, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs biolog og kurator, Kim Skalborg Simonsen. 

Målrettet arbejde med management
Han er glad for, at parken endnu engang kan sende en kæmpeodder afsted til en anden dyrepark;

- Vi har haft kæmpeoddere i knap 10 år, og det har været en stor succes. Dyrene trives, de er livlige og yngler. Og gæster er utrolig glade for dem. Samtidig har vores dyr høj status, så andre dyreparker som for eksempel Zoo La Palmyre vil gerne overtage dyr herfra. Og vi har også sendt en kæmpeodder til genudsættelse i naturen i Argentina. Så vores management fungerer rigtig godt, og det arbejder vi naturligvis videre med fremover.  

Fin afrejse
Det tog ikke lang tid at flytte kæmpeodderen Brazilia fra en træningskasse i odderanlægget til den transportkasse, der skal fragte hende til Zoo La Palmyre i Frankrig.
I en uges tid forud for transportdagen har dyrepasserne også trænet flittigt med kæmpeodderen og vænnet hende til at gå ind i træningskassen frivilligt ved at tilbyde hende fisk derinde. Det gjorde de igen på morgenen for afrejse, og så lukkede de træningskassen i, da Brazilia sad derinde og spiste fisk. 

- Dyrepasserne har gjort et godt stykke arbejde, og det bærer virkelig frugt på transportdagen, fordi vi kan klargøre Brazilia til afrejse og lukke hende først i træningskassen og så sluse hende over i transportkassen uden stress for dyret. Brazilia tog det hele stille og roligt trods det, at vi var en del i anlægget til at hjælpe med at bære den tunge transportkasse ud til bilen, der skal køre hende sydpå. Så det er dejligt at sende Brazilia godt afsted i så god ro og orden. 

Møder sin mage
Transportfirmaet, som bringer Brazilia til Zoo La Palmyre, vil gøre holdt i Leipzig i Tyskland på vej til Frankrig. Her skal chaufføren nemlig samle endnu en kæmpeodder op. Og det er ham, der skal være Brazilias mage.

- I den første tid i Zoo La Palmyre får de to kæmpeoddere mulighed for at hilse på og snuse til hinanden med tremmer imellem. Når de så virker rolige og trygge ved hinanden selskab, vil dyrepasserne lukke dem sammen. Og så håber vi, at de kan få lige så stor succes med at yngle, som vi har haft her i Givskud, siger Kim Skalborg Simonsen.

Generationsskifte i odderanlægget
Med Brazilias exit er der nu kun to kæmpeoddere tilbage i GIVSKUD ZOO – ZOTOOPIAs kæmpeodderanlæg – den gamle avlshun Frieda, som er mor til Brazilia. Og så Friedas søn Rio, som er bror til Brazilia.

- Det er selvfølgelig lidt mærkeligt kun at have to oddere, fordi vi før har haft store flokke og masser af liv i anlægget. Det betyder også, at vi gør klar til et generationsskifte og skal have etableret en ny flok. Så det bliver et spændende stykke arbejde, vi skal i gang med, siger biologen.  

 

 


 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.