Åbent i dag: 09.30-19

International Rød Panda Dag skal hjælpe den truede art

13. september 2017
På blot to årtier er antallet af røde pandaer faldet med 50 procent, vurderer forskere. Derfor er det vigtigt at sætte aktivt ind for at redde arten. Givskud Zoo Naturfond støtter arbejdet via et hjælpeprojekt i Asien. Og GIVSKUD ZOO sætter fokus på arten ved ekstra formidling på International Rød Panda Dag lørdag den 16. september.

Røde pandaer lever i kølige bambusskove i et bjergområde i Asien, der strækker sig fra Kina i øst til Nepal i vest.  De bliver jagtet for deres bløde pels, og deres levesteder bliver i stigende grad ødelagt, fordi menneskene fælder træer til brændsel og fjerner skovområder for at gøre plads til landbrug.
Det har fået antallet af røde pandaer til at falde drastisk, så arten nu betegnes som truet.
Flere hjælpeprojekter og International Rød Panda Dag skal sætte fokus på det lille dyr, så den kan blive reddet fra udryddelse.

- En af vores kerneopgaver som zoologisk have er at støtte naturbevarelsesprojekter og hjælpe med at bevare truede arter, siger biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Derfor yder Givskud Zoo Naturfond også økonomisk støtte til projektet EEP Red Panda Forest Guardian Support Program, der arbejder for at bevare den røde panda. Her bliver lokalbefolkningen i Nepal inddraget i at beskytte den røde panda. Og i GIVSKUD ZOO bakker vi op om International Rød Panda Dag for at skabe større interesse for at hjælpe arten.

Særlig fodring i GIVSKUD ZOO
International Rød Panda Dag begyndte i 2009, og har siden da fundet sted hvert år den 16. september. Zoologiske haver over hele verden laver særarrangementer og formidling for at fortælle gæster om den truede art i håb om, at øget fokus kan øge deres interesse for dyrene, så de vil hjælpe med at beskytte dem.
I GIVSKUD ZOO bliver der også sat fokus på røde pandaer lørdag den 16. september 2017. Parken har to røde pandaer - en han og en hun. I dagens anledning vil der blive lavet en særfodring, hvor parkens biologer vil fortælle gæster om den røde pandas situation.

- Det er ikke altid lige let at forestille sig, at de dyrearter, man oplever i zoologiske haver, kan stå på tærsklen til udryddelse. Ved at lave denne ekstra fodring forsøger vi at formidle noget ekstra viden til vores gæster, og så håber vi, at vi derved kan skabe interesse og inspirere nogen til at hjælpe denne truede art, siger Kim Skalborg Simonsen.     

Du kan hjælpe
Givskud Zoo Naturfond støtter flere naturbevarelsesprojekter rundt om i verden. Hvis du vil hjælpe truede dyrearter som den røde panda, kan du give økonomisk støtte og derved bidrage til arbejdet med at hjælpe dyr.
Du kan læse mere om fondens arbejde og støtte her: https://www.givskudzoo.dk/Givskud-Zoo-Naturfond.3296.aspx
På forhånd tak for hjælpen.
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.