Åbent i dag: 09.30-19

Helt nyt pingvinanlæg

01. december 2020
For første gang nogensinde kan gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA opleve pingviner i parken, når der i sommeren 2021 åbnes et helt nyt stort pingvinanlæg.

Det bliver sydamerikanske humboldtpingviner, der rykker ind i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nye store anlæg, som ventes at åbne til sommeren 2021.
Pingvinerne er knap 40 cm høje, så de er ikke så store. Til gengæld kommer der mange.

- Vi åbner et 5000 kvm stort anlæg med bølgebassin, undervandskig og vandkant, og det hele etableres, så det bliver muligt for vores gæster at opleve dyrene på en måde, der svarer til den måde, de lever langs de sydamerikanske kyster. Og vi satser på at kunne få en stor flok til det store område, fortæller GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs direktør Richard Østerballe.

Anlæg kræver omrokering
De nye humboldtpingviner rykker ind i det område, der i mange år har været kamelernes område ved parkeringsområdet P1. Det kræver selvfølgelig, at der findes ny plads til kamelerne, fortæller direktøren:

- Vi laver en rokade, der betyder, at rensdyrene rykker ud af parken, nu hvor vi ikke længere har udstillingen Tilbage til istiden. Rensdyrene forærer vi til julemanden, han har hårdt brug for dem lige nu - og det område, hvor istidsudstillingen og rensdyrene var, bliver så kamelernes nye område, så de fortsat kan have en masse plads.   

Åbner til sommeren
Da det er et meget omfattende byggeri med mange facetter, vil det nye anlæg tage lang tid at bygge, og derfor vil det ikke være klart lige fra sæsonåbning i 2021.
Men der bliver arbejdet på højtryk for at etablere området og hente pingviner til Givskud, så parkens gæster se fuglene boltre sig i vandet til sommeren 2021.

GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA skyder sæson 2021 i gang lørdag den 27. marts.

 

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.