Åbent i dag: 09.30-19

Hegn ved løveanlæg tjekkes dagligt

10. oktober 2017
Spændingen i strømtrådene rundt om løveanlægget bliver tjekket hver dag. Sikkerhed er i højsædet ved GIVSKUD ZOOs løveanlæg, og derfor er der faste procedurer, der skal følges til punkt og prikke. Blandt andet skal hegnet og strømtråde rundt om anlægget tjekkes. Hver dag.

Vagtleder Christian Unmach går hurtigt og rutineret over risten ind mod GIVSKUD ZOOs store løveanlæg. Som hver eneste morgen skal hele inderhegnet, yderhegnet, pigtråd og strømledningerne gennemgås, så der ikke er tvivl om, at løverne er lukket forsvarligt inde.

- Når det handler om løver, tjekker og tæller vi flere gange dagligt. Vi skal være 100 procent sikre på, at hegnet er i orden. Og vi skal hele tiden vide, hvor løverne er. Så de bliver talt, både før jeg gennemgår anlægget, når de lukkes ud, når de lukkes ind - og også i løbet af dagen, mens de er ude, fortæller vagtleder Christian Unmach.   

Sjældent med skader på hegn
Det sker stort set aldrig, at løverne laver skader på hegnet, der omkranser det store anlæg. Skaderne kan opstå, hvis en af parkens traktorer, der skal genne løverne ind mod stalden om aftenen, kommer for tæt på hegnet og rammer det.

- Det kan rive en strømtråd løs, så den skal samles igen. Men den er nem at reparere, og det sker ikke særlig tit. I år har vi nok set det en enkelt gang, siger Christian Unmach og tilføjer:

- Vi har aldrig haft skader, der har betydet, at vi ikke har kunnet lukke løverne ud. Det har altid bare været småskader, der er hurtige at reparere.

Ingen huller i jorden
Udover at tjekke hegnet holder Christian Unmach også øje med huller i jorden. For det handler ikke bare om at holde løver ind. Men også andre dyr ude;

- Løverne graver sig ikke ud. Men ræve eller grævlinge kan godt forsøge at kravle under hegnet og ind i anlægget. Så vi holder også øje med, at de ikke har lavet huller i jorden, siger han.

Meget faste procedurer
Det er kun Christian Unmach og parkens to andre vagtledere, der må lukke løver ud fra stalden til det store udeanlæg i åbningssæsonen - efter at de har tjekket, at hegnet er sikkert. Og vagtlederne er der også til at tage imod løverne igen, når de skal tilbage til stalden.

- Der er ikke plads til fejl, når vi har med løver at gøre. Derfor har vi helt klare regler, så sikkerheden kan holdes på højeste niveau, og så der aldrig er tvivl om, hvem der gør hvad. Vi har aldrig oplevet, at en løve er sluppet ud, og vi gør alt, hvad vi kan, for at det aldrig sker, forklarer Christian Unmach.  

Strøm og hegn tjekkes
Christian Unmach er så småt nået tilbage til indkørslen efter at have tjekket både det store og det lille løveanlæg i GIVSKUD ZOO. En rundtur langs hegnet på godt en kilometer. 
Undervejs har han tjekket strømtrådene med en hegnstester for at måle den elektriske spænding i hegnet.

- Jeg tjekker, om el-trådene er intakte hele vejen rundt, og at der ikke er væltet træer ned i hegnet. Alt så fint ud i dag, så vi kan godt lukke løverne ud, konkluderer vagtlederen.

I morgen starter turen langs hegnet forfra.
Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.