lukket

Hankameler flytter hjemmefra

07. december 2023
To af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs unge hankameler er blevet for store til at blive i flokken i Givskud, så de er nu rykket fra Danmark til Frankrig.

Under to minutter. Så lang tid gik der fra kaldet over radioen om, at porten til traileren godt måtte blive lukket op, til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs personale havde gennet de to unge hankameler Casper og Olli ind i vognen.

- Det gik helt perfekt og uden ret meget stress for dyrene. Vi har lagt en plan for, hvem gjorde hvad, og heldigvis gik det supergodt, og kamelerne var hurtige ombord i traileren, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Så ikke længe efter pålæsningen, trillede transportvognen fra Givskud med kurs mod kamelernes nye hjem i Frankrig.
Hannerne skal til en mindre fransk zoologisk have, som uddanner en del dyrepassere. I parken har de hele tre store anlæg til kameler, så der bliver god plads at boltre sig på sammen med andre kameler.

- Samtidig er planen, at i hvert fald en af kamelerne fra Givskud skal være avlshan, fordi den franske zoologiske have har brug for nye gener i puljen for at arbejde videre med avl, fortæller Kim Skalborg Simonsen. 

Hanner tæt på at være kønsmodne
Det er blevet tid til at rykke fra GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, fordi de to unger hanner nu er et par år, og dermed nærmer de sig alderen for, hvornår de bliver kønsmodne.

- Det har vores unge avlshan Josef også bemærket. Vi har set ham skubbe de to unge hanner væk og tydeligt fortælle dem, at nu er det på tide, at de flytter hjemmefra. Og det gør de så nu, så vi ikke risikerer, at der kan komme sammenstød mellem hankamelerne, siger kuratoren.

Med de to hanners afrejse er der nu en han og fem hunner tilbage i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Avlshannen Josef er godt tre år og dermed lige på grænsen til at være kønsmoden. Så der går nok stadig et års tid, før han bliver far, da kameler er drægtige i 13 måneder.

Fin ankomst til Frankrig
Efter transporten sydover fik Kim Skalborg Simonsen besked fra den franske zoologiske have om, at Casper og Olli var vel ankommet;
 
- De får lige mulighed for at se deres nye flok an, og så vil de blive lukket helt sammen med de andre kameler.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Nytårsungerne er tjekket
04. marts 2024
De to kæmpeodderunger, der kom til verden i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA ved årsskiftet er blevet tilset af dyrl…
Så lykkedes det at spotte køn
29. februar 2024
Den lille sulawesimakak, der kom til verden i december 2023, er nu bekræftet som en han. Den lille fyr trives og vi…
GIVSKUD ZOO er certificeret som Green Attraction
27. februar 2024
I mange år har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejdet på at gøre driften af parken mere miljøvenlig…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.