Åbent i dag: 10-17

Hårtab i sommervarmen

12. juli 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs flok af kameler ser lige for tiden lidt sølle ud. Forklaringen er helt naturlig, nemlig hårtab i de lune måneder.

Lige så flotte og imponerende de baktriske kameler kan se ud om vinteren med deres tykke vinterpels, der ser ud til at kunne modstå næsten alt – lige så sølle og forhutlede ser dyrene ud om foråret og sommeren, når de begynder at smide pelsen, så de til sidst bliver skaldede, dog med enkelte løse totter hist og her.

- Der er i den grad en kontrast mellem de varme og kolde måneder, og det er ikke så mærkeligt, hvis gæster undrer sig lidt om sommeren, når kamelerne ser så sølle ud og spørger vores personale, om dyrene er ok. Men vi kan garantere for, at kamelerne har det godt, selvom de har både hentehår og løse totter på kroppen. Det er bare en del af deres natur at smide pelsen, når det bliver varmt. Ligesom vi andre hopper i shorts og sommerkjoler, når termometret sniger sig godt opad. Så gider vi heller ikke at rende rundt i flyverdragt, smiler dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.  

Store temperaturforskelle
Når det kommer til pels og temperatur, er de baktriske kameler generelt bare fascinerende og et godt eksempel på, hvor forunderlig og smart naturen kan være.
Kamelerne er nemlig tilpasset til at kunne klare temperatursvingninger fra -30 grader om vinteren til +40 grader om sommeren.

- Det kræver jo så lidt tilpasning, og det er derfor, det er så smart, at kamelen smider den tykke vinterpels om foråret, så den ikke koger over bag al den uld. Og så vokser der ny tyk pels ud forud for de kolde måneder, så kamelerne ikke fryser i snevejret, siger dyrlægen.

De uld-fattige kameler kan opleves ved området P3 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.