Åbent i dag: 10-17

Gorilla undersøgt i munden

18. september 2018
Gorillahunnen Mawenzi har vist tegn på irritation i munden. Derfor blev hun bedøvet, så dyrlægen kunne undersøge, om der var noget galt.

Gorillaen Mawenzi sover tungt. Dyrlæge i GIVSKUD ZOO, Ditte-Mari Sandgreen har bedøvet hende med en pil, så gorillaen kan blive undersøgt.
Sammen med to dyrepassere og to biologer løfter dyrlægen gorillaen ind til tjek i stalden. En sørger for ilt, en tager billeder, en monitorer vejrtrækning, og en hjælper dyrlægen.

- Vi har bedøvet hende, fordi vi havde mistanke om, at hun havde noget irritation i munden. Gorillaernes faste dyrepasser havde bemærket, at Mawenzi tyggede anderledes, og hun så ud til at have ondt, når hun sank maden. Og det er klart, at det skal undersøges, forklarer Ditte-Mari Sandgreen.

Lille risiko for sygdom
Ved undersøgelsen opdager dyrlægen irriteret hævet tandkød bagerst i mundhulen og små sår på indersiden af kinden.

- Det ser heldigvis ikke så slemt ud. Men jeg har taget nogle prøver, som skal sendes til analyse. Vi forventer dog ikke, at de vil vise noget alvorligt, fortæller Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

- Da Mawenzi kom hertil fra en tysk zoo, blev hun også undersøgt, da hun blev bedøvet til transport og her fandt dyrlægen et sår nær mandlerne. Prøverne dengang viste ikke noget alvorligt, men et tilfældigt sår. Den irritation, jeg så i dag, sad ikke samme sted som dengang, så det er to forskellige ting, vi har med at gøre. Samtidig er hun en ung gorilla, så sandsynligheden for, at det er alvorligt, er meget lille.

Ukendt årsag
Svaret på, hvorfor Mawenzi har fået et sår i munden, er endnu uklart.

- Lige nu er det svært at sige noget om årsagen til Mawenzis irritation i munden. Vi skal både sammenholde hendes kost, laboratoriesvarene og læsionerne i munden for at blive klogere. Det vigtigste er, at der ikke er noget alvorligt galt, og at vi kan hjælpe Mawenzi til ikke at have ondt, siger dyrlægen.

Prøvesvarene ventes om en uges tid.     

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.