lukket

Gnukalv født i GIVSKUD ZOO

23. marts 2017
En lille ny har meldt sin ankomst hos GIVSKUD ZOOs hvidhalede gnuer. Den nyfødte er en tyrekalv.

Moren klarede fødslen selv. Da dyrepasser Thomas Kolbæk mødte ind tidligt om morgenen, bemærkede han, at en af GIVSKUD ZOOs gnuer var ved at kælve. Så han lod dyrene få lidt ro - og få timer efter var kalven ude.


Da gnukalve kommer på benene få minutter efter fødslen og derefter følger moren tæt, var det vigtigt, at GIVSKUD ZOOs dyrlæge hurtigt efter fødslen kunne komme til kalven for at chipmærke den og give den en vitaminindsprøjtning. Ellers ville det stort set ikke være muligt til at komme til kalven, fordi det så blive sværere at isolere den fra de voksne dyr.
Det lykkedes Thomas Kolbæk at få den nyfødte fra flokken, så dyrlægen kunne tjekke den - og det tog blot et enkelt minut, før kalven var hos sin mor igen. 


Den lille ny blev også kønstjekket ved samme lejlighed, og det viste sig at være en tyr. Dermed har GIVSKUD ZOO nu otte køer, en førerhan, en mindre tyr fra sidste år samt den lille ny - 11 hvidhalede gnuer i alt.


Født uden horn  
Den hvidhalede gnu har mørkebrun pels og hvide hår ved halen, og på hovedet har den lange horn, der snor sig. Ungerne fødes dog uden horn, men de kommer, efterhånden som kalven vokser sig større.
Ved fødslen vejer kalven ca. 14 kilo. Den får mælk fra moren i den første tid, og når den er en måneds tid, vil den også begynde at spise græs. Når ungen er cirka et halvt år, stopper den med at die.   

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sulawesimakakunge får navnet Taia
31. januar 2023
Det nyeste skud på stammen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesiflok er en lille hun.
Oplev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til fods i vinterferien
30. januar 2023
I vinterferien fra lørdag den 11. til og med søndag den 19. februar 2023 slår GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA port…
Mød medarbejderne – køkkenchefen
27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at d…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.