Åbent i dag: 10-17

Glæde over nye handicapgynger

14. april 2019
To nye handicapgynger er takket være fondsstøtte blevet stillet op ved GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs ene store legeområde. Og gyngerne vækker stor glæde blandt dem, der kan benytte dem.

I forbindelse med sæsonåbningen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA blev parkens nye ni meter høje legetårn Skywalk og to handicapgynger indviet. Og netop handicapgyngerne vækker begejstring hos formanden for Vejle Handicapråd samt medlem af repræsentantskabet hos Muskelsvindfonden, Peter Skov Jørgensen:

- Det er et initiativ, som vi er utrolig glade for. Børn i kørestol er jo mere begrænsede i deres muligheder for, hvad de kan. Så at der nu er kommet gynger rettet mod dem, er virkelig en god ting, fordi det giver børnene en chance for at være med på legepladsen ligesom alle andre børn, siger Peter Skov Jørgensen og tilføjer:

- Samtidig er det jo også en god måde for forældre i kørestol at kunne være sammen med deres børn, fordi de så kan tage en gyngetur sammen, hvor barnet sidder på skødet hos den voksne.  

Kørestolsgynger indviet
I forbindelse med indvielsen af det nye legeområde lørdag den 13. april var en pige med muskelsvind, Marie, og hendes familie inviteret til at teste de nye gynger sammen med formanden for Vejle Handicapråd.
Marie og hendes søster klippede indvielsessnoren sammen med Marshall fra Paw Patrol. Og bagefter tog børnene en tur i den ene gynge, mens Peter Skov Jørgensen afprøvede den anden.

- Det er virkelig dejligt, at GIVSKUD ZOO tænker på også at tilbyde legeredskaber til kørestolsbrugere. Selvom flere og flere er opmærksomme på også at kunne tilbyde noget til mennesker i kørestol, er det stadig ikke alle steder, hvor man finder det. Så det er godt, at GIVSKUD ZOO tænker på, at ALLE børn kan få en god og dejlig dag i parken, siger Peter Skov Jørgensen.   

Handicapgyngerne står på det store legepladsområde ved P3 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. De er indkøbt med støtte fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Vanførefonden og Bevica Fonden. 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.