Åbent i dag: 10-17

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA indfører Solsikkesnoren

29. juni 2021
Som den første danske dyrepark og zoologiske have indfører GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA Solsikkesnoren. Det er et internationalt symbol på usynlige handicap, og fra 1. juli 2021 skal nøglesnoren hjælpe gæster med usynlige handicap og lidelser til at få en endnu bedre oplevelse i parken.

Det kan være stressende for personer med usynlige handicap som for eksempel autisme, alzheimers, hjerneskade eller ADHD at besøge turistattraktioner. Og det er heller ikke altid, at omverdenen kan se det, hvis et menneske har et usynligt handicap eller en diagnose, der gør, at personen kan have brug for ekstra støtte. 
Derfor slutter GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA sig nu til Solsikkeprogrammet som den første danske dyrepark i Danmark. Det betyder, at parkens gæster med særlige behov fra den 1. juli 2021 kan få udleveret en Solsikkesnor, som er et internationalt symbol på usynlige handicap og lidelser.


- Vi har gæster og familier med særlige behov, for hvem turen kan være stressende eller ligefrem angstprovokerende. Det er essentielt for os, at alle oplever lige mulighed for at besøge parken, og at alle gæster har en god oplevelse her, siger parkens servicechef Nicklas Ottosson Kanstrup og tilføjer: 

- Derfor har vi sluttet os til Solsikkeprogrammet. Det betyder, at vi fremover vil uddele Solsikkesnoren gratis til de gæster, der ønsker det. Og samtidig bliver vores medarbejdere uddannet, så de ved hvordan de bedst sikrer en god og inkluderende oplevelse for alle.

Ekstra tid, tålmodighed eller hjælp

Solsikkesnoren giver ingen særlige fordele for bæreren. Den er et signal til parkens medarbejdere om, at her er en person eller familie, der kan få brug for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

- For personer, der har et usynligt handicap eller for forældre til børn, der har et usynligt handicap, er der ingen tvivl om, at det giver ro at vide, at medarbejderne det sted, man tager hen, ved, hvad et usynligt handicap er, og er trænet i at forstå og hjælpe. Vi håber, at mange andre virksomheder vil lade sig inspirere til at følge GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs eksempel og hjælpe med at gøre Danmark til et bedre sted for de mange personer, der lever med handicap, som ikke kan ses, siger Dorte Nørregaard, Chef for Videnscenter om Handicap.


Ikke så udbredt i Danmark - endnu
Solsikkesnoren blev lanceret i 2016 i London Gatwick Lufthavn og bredte sig derfra til andre lufthavne og også til blandt andet indkøbscentre og hospitaler i Storbritannien. 

I Danmark blev Solsikkesnoren introduceret i januar 2020 i Københavns Lufthavn. Alle øvrige større danske lufthavne fulgte trop kort tid efter, og LEGO House introducerede som første virksomhed udenfor luftfart Solsikkesnoren d. 1. juni 2021.

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA bliver nu den første danske zoologiske have, der aktivt gør en indsats for at sikre inklusion og tilgængelighed for gæster (og medarbejdere) med usynlige handicap.


- Vi ved, at de tilbagemeldinger, der er kommet fra brugerne af Solsikkesnoren andre steder er utrolig positive. Vi håber også, at det vil give vores gæster med særlige behov en bedre oplevelse, når de besøger parken, siger Nicklas Ottosson Kanstrup.
 
Det er frivilligt, om man vil bære Solsikkesnoren. Snoren er gratis og udleveres uden spørgsmål fra d. 1. juli til gæster, der beder om den i Billetsalget.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.