Åbent i dag: 10-16

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA åbner Europas største pingvinanlæg

24. marts 2022
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA slår portene op til sæson 2022 lørdag den 2. april. Og denne dag bliver årets store nyhed indviet, nemlig parkens nye anlæg til humboldtpingviner. Det er Europas største pingvinanlæg og kan rumme op til 200 pingviner.

Der bliver rigelig plads af boltre sig på for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs store flok af humboldtpingviner, når de indtager parkens nyeste anlæg. Det er nemlig et imponerende stort anlæg; området er 6.000 kvadratmeter, og bassinet rummer 900.000 liter vand.

Det har været en lang proces at få anlægget etableret, og på grund af coronanedlukning og økonomisk usikkerhed, blev byggeriet udskudt i 2021.

Men lørdag den 2. april bliver anlægget endelig åbnet. Parkens direktør Richard Østerballe vil selv stå for åbningen sammen med 1. viceborgmester i Vejle Kommune og medlem af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs bestyrelse, Dan Arnløv Jørgensen.

- Vi er utrolig glade for endelig at kunne tage anlægget i brug. Vi har i mange år ønsket at få pingviner i parken, og anlægget har allerede fået så mange roser. Så det er skønt at kunne lade dyrene indtage området og vise det til vores gæster, siger direktør Richard Østerballe.

Masser af formidling
Humboldtpingvinen er en lille pingvin på godt 70 centimeter. Den kommer oprindelig fra kystområdet i Chile og Peru. Anlægget i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er indrettet således, at gæster både kan få en oplevelse ved at se de små pingviner svømme i det store bassin, baske på klippekysten og passe på deres unger i ynglekolonien.
Samtidig kan gæsterne få en masse information om pingviner på skilte i området, og der vil blive formidlet om dyrene blandt andet ved fodringer og undervisning. 

- Et af vores formål her i parken er at fortælle om dyr og natur, så vi tænker naturligvis formidling ind allerede på tegnebrættet forud for et nyt projekt. I dette nye anlæg kan man både lære om humboldt-arten og om artens levested, idet anlægget er indrettet som en sydamerikansk stillehavskyst, der skal illustrere de områder med kæmpe forekomster af guano, som pingvinerne laver deres redekolonier i. Guano er indtørret fuglegødning, som er ophobet igennem tusinder af år, forklarer direktøren.  

En sårbar art
Til at begynde med vil der være godt 80 pingviner i flokken i parken. Men direktøren regner med, at det antal vil vokse. Anlægget er meget stort, faktisk Europas største, og det er godkendt til at kunne huse op til cirka 200 pingviner.

- Om antallet kommer helt derop, er ikke sikkert. Men vi er selvfølgelig rigtig spændt på, når pingvinerne begynder at yngle, og flokken vokser. Og så er vi bare glade for at kunne udvide vores arbejde med endnu en dyreart, som kræver ekstra fokus, siger direktøren og tilføjer:

- Humboldtpingvinen har status af "sårbar", og derfor samarbejder GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs naturfond med Punta San Juan Programmet i Peru. Det er et reservat, hvor der både forskes i arten og arbejdes for at beskytte en større pingvinkoloni mod forstyrrelser. Først og fremmest fra mennesker, der høster guano fra området, og derfor generer pingvinernes yngleområder. Det vil vores gæster kunne lære mere om i det nyetablerede anlæg. 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA slår portene op til sæson 2022 lørdag den 2. april kl. 10.00, og det nye pingvinanlæg indvies kl. 11.00.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Coco har mistet sin mage
27. september 2022
Den kæmpeodderhan, som GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA sendte til genudsættelse i Argentina i 2019, har desværre m…
Økologi i fokus ved Høstmarked
24. september 2022
Høstmarkedet i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA byder på formidling om økologi, bæredygtighed og madspild pakk…
Bestyrelsesmedlem var i praktik
23. september 2022
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs nyeste bestyrelsesmedlem har tilbragt flere dage i praktik i parkens afdelinger for at få i…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges på åbningsdag i hele 2022 sæsonen.