Åbent i dag: 10-18

Giftig efterårsferie i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA

04. oktober 2022
Hvilke giftige dyr slår egentlig flest mennesker ihjel? Få svaret og lær mere om en masse giftige dyr ved en spændende udstilling med sjove aktiviteter for hele familien i efterårsferien i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.

De er både skræmmende og fascinerende på samme tid - de giftige dyr. I efterårsferien sætter vi fokus på dem, og du kan lære mere om giftige dyr både fra Danmark og udlandet. Se forskellige dyr som en slange, pilegiftfrøer og skorpioner - og lær om giftige dyr gennem sjove aktiviteter. Hvor farlige og hvor giftige er de? Hvordan virker deres gift? Og hvilket giftigt dyr står for flest dødsfald?

- Rigtig mange synes, at giftige dyr er spændende, og de vækker både frygt og fascination, for det er da vildt, at giften fra for eksempel en lillebitte pilegiftfrø på under en centimeter kan dræbe minimum ti mennesker - samtidig med at vi ved, hvordan nogle former for gift kan bruges til behandling af sygdomme, siger biolog Susanne Toft Henriksen, som er tovholder på efterårsferiearrangementet i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. 

I efterårsferien kan gæster lære mere både om giftige dyr fra udlandet og giftige danske dyr - selvom der ikke er helt så mange af dem. 

- Men det gør dem ikke mindre spændende. Faktisk er en hjemlig dansk hugorm mere giftig end en klapperslange. Giften hos hugormen er nemlig meget stærkere i den kemiske sammensætning, så hvis du har samme portion hugorme- og klapperslangegift, vil giften fra hugormen kunne slå flere mus ihjel. Det og meget mere kan vores gæster lære om i uge 42, fortæller Susanne Toft Henriksen. 
   

Udover den særlige udstilling om giftige dyr kan gæster glæde sig til en særlig efterårsferiestemning i parken. Traditionen tro vil der blive sat græskar, lyng, edderkopper og andet pynt op.
I næsehornshytten ved P2 emmer det af hygge, og man kan nyde varm kakao og måske skære sin egen græskarlygte til at tage med hjem, så den kan pynte og lyse i efterårsmørket.

 

På gensyn til en sjov - og lidt uhyggelig - efterårsferie med oplevelser og aktiviteter for hele familien.


Program for Giftig efterårsferie

- alle dage fra den 15. til og med den 23. oktober 2022

Oddersalen (P3)

11.00-16.00: Se udstilling med alverdens giftige dyr og prøv aktiviteterne

11.00-16.00: Lav din egen edderkop med farvestrålende ben
11.00-15.30: Deltag i dagens sjove konkurrence

15.40: Der udtrækkes en vinder af dagens konkurrence. Udtrækningen foregår i kæmpeoddernes anlæg efter fodringen af dyrene. Du skal være til stede for at vinde.

Næsehornshytten (P2)
10.30-16.00: Lav din egen græskarlygte, pris kr. 25,-
10.30-16.00: Lav din egen uhyggelige drømmefanger, gratis
10.30-16.00: Køb lækker græskarsuppe, kage, kaffe og varm kakao

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Mød os på Naturmødet
23. maj 2024
I disse dage kan du møde GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA på Naturmødet og høre om dyreparker og akvariers ind…
Fondsstøtte gør en forskel for afrikanske skolebørn
23. maj 2024
Givskud Zoo Naturfond har igen ydet støtte til den afrikanske sammenslutning PASA, der betyder, at hundredvis af af…
Nu kommer taget op
21. maj 2024
Verdensmålsarenaen i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA kommer nu et skridt videre mod den endelig overdækning. Fundamente…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.