Åbent i dag: 10-17

For første gang i ni år; zebralføl i parken

22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens personale en vintermorgen opdagede, at flokken i løbet af natten var vokset med et lille føl.  

Det er ikke fordi, der ikke har været forsøg på at få føl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i de seneste mange år. Tværtimod. Derfor vækker det ekstra stor glæde, at der nu er født et lille føl i parken.

- Fødslen har været længe ventet. Der har ikke været zebraføl i flokken siden 2015, så det er ved at være noget tid siden. Vi har både sendt dyr ud af parken og hentet nye til for at prøve forskellige konstellationer. Men uden held. At det virkede nu, er nok en kombination af en hingst, der er gammel nok, og en ny hoppe som kom til parken i 2022. Hingsten har vi haft siden 2017, så der var nogen, der var lige ved at miste tålmodigheden. Men han ventede åbenbart bare lige på den rigtige hoppe, fortæller biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.

Hingst, hoppe og føl går sammen
Om morgenen, da dyrepasserne opdagede det nyfødte føl, fik de kortvarigt sluset føllet fra moren, så det kunne blive chipmærket og kønstjekket, og så kom føllet ellers hurtigt tilbage til mor. Og den lille zebra har det godt. Hun går sammen med mor hele døgnet, og både mor og far om dagen.

- Allerede på førstedagen efter fødslen mødte føllet sin far i et udendørs anlæg ved stalden, hvor dyrepasserne kunne holde øje med dem. Mor var meget beskyttende og sparkede lidt ud, hvis hingsten kom for tæt på føllet. Men han var overhovedet ikke aggressiv, og der faldt hurtigt ro på. Nu, hvor de har haft lidt tid til at vænne sig til den nye situation, virker begge forældre virker helt rolige, selv om det er er første føl for dem begge to, forklarer kuratoren.

Håber på flere føl
Man kan nærmest sige, at det er en lille ny stregkode, der er føjet til flokken, fordi ligesom alle andre zebraer har det lille hoppeføl helt unikke striber.
Derudover er hun født med plys på toppen i form af en man, men den vil forsvinde, efterhånden som føllet vokser.
Zebraer er drægtige i lidt over et år, og der er normalt knap halvandet år mellem fødsler.

- Vi håber, at dette kan blive startskuddet på flere fødsler, så vi kan få en større flok af de manløse zebraer her i parken, siger Kim Skalborg Simonsen.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.