Åbent i dag: 10-17

Fondsstøtte gør en forskel for afrikanske skolebørn

23. maj 2024
Givskud Zoo Naturfond har igen ydet støtte til den afrikanske sammenslutning PASA, der betyder, at hundredvis af afrikanske børn og unge får undervisning om naturarv og vigtigheden af beskyttelse af dyrearter.

Takket være Givskud Zoo har børn lært om chimpansernes kamp.

Sådan skriver Kelly O'Meara, administrerende direktør hos Pan African Sanctuary Alliance, PASA, i en ny statusrapport til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs formidlings- og marketingchef Morten Hechmann Andersen. Han har stået for kontakten til PASA, efter Givskud Zoo Naturfond endnu engang har støttet den afrikanske organisation.

- Det er utrolig vigtigt arbejde, PASA står for, og det er helt på linje med vores arbejde i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor formidling er et af vores hovedformål. Så vi har ikke været i tvivl om, at vi gennem Givskud Zoo Naturfond fortsat gerne vil støtte arbejdet med formidling om naturbeskyttelse og bevaring af arter til Afrikas børn og unge, siger Morten Hechmann Andersen.

Formidling om naturarv
PASA er en sammenslutning af 23 dyreredningscentre i 13 afrikanske lande. De arbejder blandt andet med at redde aber fra ulovlig kæledyrs- og bushmeathandel, med rehabilitering af beslaglagte dyr, med beskyttelse af dyrs naturlige leveområder og med formidling og uddannelse.
PASA mener, at uddannelse er det bedste redskab til at sikre en fremtid for Afrikas dyreliv, fordi man gennem viden kan påvirke holdninger og adfærd, så Afrikas dyreliv og natur kan bevares og beskyttes – og sameksistere med mennesker.
Derfor har PASA etableret Kids For Compassionate Conservation-programmet, KCC.
Undervisningsprogrammet handler om, hvilke trusler Afrikas dyreliv står over for, og KCC sigter mod at indgyde medfølelse og stolthed for lokalt dyreliv blandt afrikanske skolebørn og give dem viden og inspiration til at blive forvaltere og fortalere for Afrikas naturarv.

Midlerne fra Givskud Zoo Naturfond er gået direkte til PASA-projektet KCC.
Da Givskud Zoo Naturfond støttede PASA i 2021, gik midlerne til tryk og udgivelse af en børnebog i en engelsk og fransk version i Kenya og Sydafrika. Bogen handler om Mama P, en naturforkæmper og et forbillede, som arbejder med at beskytte chimpanser på Tacugama Chimpanzee Sanctuary i Sierra Leone.
Med den nye bevilling fra Givskud Zoo Naturfond er det PASA-medlemmer i Sierra Leone og Uganda, der får eksemplarer af bogen og derved kan etablere naturbevaringsundervisning til børn i områder med særligt dyreliv og høj biodiversitet. Bogen er blandt andet distribueret til skoler i Tonkolili-distriktet i Sierra Leone, hvor chimpanser lever. Og også 12 skoler i landets hovedstad Freetown har fået bogen.

- Disse 12 skoler har nu undervist i læseplanen i seks måneder i klasser med 35 børn, som alle har fået bogen om Mama P. Med hjælp fra Givskud Zoo Naturfond har KCC-programmet dermed nået 420 børn i Freetown alene i år med sin afgørende bevaringsmæssige information, fortæller Kelly O'Meara i sin rapport.

Senere på året vil Morten Hechmann Andersen modtage en ny rapport om arbejdet;

- Hver eneste gæst i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA bidrager til Givskud Zoo Naturfond, fordi en del af entréindtægterne går til Givskud Zoo Naturfond og dermed ubeskåret til naturbevaringsprojekter som for eksempel PASA. Og det er dejligt at høre, at midlerne fra fonden gør gavn og forhåbentlig kan være med til at gøre en forskel. 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.