Åbent i dag: 10-17

Foderstationer til parkens egern

20. juli 2021
Nye foderstationer skal give gæster i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA mulighed for at opleve parkens mange egern.

To steder i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er der blevet opsat små foderhuse på pæle med reb udspændt mellem sig. De nye foderstationer er tiltænkt parkens mange egern, og de bliver brugt flittigt, så gæster kan se de små hurtige dyr på tæt hold.

- Vi har opsat de nye foderstationer af flere grunde. Først og fremmest giver det vores gæster mulighed for at opleve dyrene. Samtidig giver det os mulighed for at formidle både om dyrene og mere generelt om biodiversitet i Danmark, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Lasse Stærdal Simonsen.

En fordel for alle
Ved de små foderhuse skal egernene løfte taget op for at få fingre i maden. Husene fyldes jævnligt med nødder og blandede frø.

- Som sådan er det ikke nødvendigt med fodringen, for dyrene kan sagtens finde mad selv her i parken. Men ved at vi har etableret foderstationerne, giver det en lidt bedre mulighed for, at gæster kan opleve dyrene ret tæt på, fortæller Lasse Stærdal Simonsen og tilføjer:


- Det er lidt ligesom at fodre fugle hjemme i haven. De kunne sagtens finde mad selv, især fra foråret til efteråret. Men det er hyggeligt og interessant at se på dyrene, og så kan man jo lære noget om dem. Så det er nærmest win-win-win både for dyrene, som får snacks, for gæsterne som får en oplevelse og for os i parken, som får endnu en mulighed for at formidle om dyr og natur.

Foderstationerne er opsat midt i dinosaurparken ved området P3 og langs stien mellem områderne P1 og P2 – lige over for bongoanlægget.

 

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.