Åbent i dag: 10-17

Flytte flytte løver

08. september 2015
På det seneste har der været stor flytteaktivitet omkring løverne i GIVSKUD ZOO. Som vi tidligere har beskrevet, så har vi hentet nogle unge hanløver fra Basel Zoo. De er tænkt som de ny avlshanner i GIVSKUD ZOO, men de er dog slet ikke gamle nok til at overtage flokken endnu. En stor flok hunløver, som den vi har i GIVSKUD ZOO, vil højst sandsynligt aflive hanner, der ikke er store og stærke nok til at forsvare sig. Derfor kan gæster i GIVSKUD ZOO stadig ikke se de unge hanner.

Da hannerne kom til parken, var de meget nervøse, og vi valgte at holde dem i den gamle løvestald ved siden af slusen. Der var de isoleret og skulle ikke forholde sig til alle hunløverne. Det har til gengæld betydet, at vi ikke har kunnet vise løver til den sædvanlige onsdagsfodring, men nu er hannerne blevet større, og er ikke længere helt så nervøse, og derfor har vi flyttet dem ind i den store stald, hvor hunløverne går. Nu kan de se og høre hunløverne - som så også kan se og høre dem - og selv om de var meget nervøse i starten, går det nu bedre med dem. Der er dog stadig noget tid til, at de er klar til at blive lukket sammen med hunnerne.

Med de unge hanløver ude af den mindre stald var der plads til, at fem hunløver kunne flytte den anden vej. De var blevet ekskluderet fra den store flok, og det passede derfor fint, at de nu kunne flytte ind i det lille løveanlæg ved siden af Safari Shoppen.

For to af løvinderne var det dog et kort ophold i de nye omgivelser. For i denne uge gik turen allerede videre for dem, da de skal være avlshunner i Sofia Zoo i Bulgarien. De tre resterende løver virker glade for deres nye omgivelser, og der er derfor nu igen mulighed for at se løver blive fodret to gange om ugen. Om lørdagen fodres den store flok i køreområdet, og om onsdagen er det de 3 hunner i det lille område der får sig en god portion kød.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.