lukket

Farvel til to ulvetæver

06. april 2017
To ulvetæver forlader GIVSKUD ZOOs flok og skal nu danne ny flok i Ljubljana Zoo i Slovenien.


Dyrepasser Villy Vinding og dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen er taget ned til ulveanlægget tidligt torsdag morgen for at bedøve to ulvetæver. De skal pakkes til transport, for de skal nemlig rykke til Ljubljana Zoo i Slovenien.
Pilene ryger afsted, og derefter er det bare at vente på, at bedøvelsen virker. Det er kun dyrepasseren og dyrlægen, der går tæt på anlægget i første omgang for ikke at stresse og skræmme ulveflokken. Men da de to ulve først sover, kommer flere til for at hjælpe til med at gøre klar til ulvenes afrejse.

- De skal sundhedstjekkes, have ormekur og taget blodprøve inden afrejse, forklarer dyrlæge Ditte-Mari Sandgreen.

Skal danne ny flok
GIVSKUD ZOO fik ulvehvalpe i foråret sidste år - og det er tæverne fra det kuld, der nu flytter for at danne flok i Ljubljana Zoo. Her har man i forvejen en gammel hanulv, men det er meningen, at Ljubljana Zoo vil hente en ny han, som kan parre sig og danne flok med en af tæverne fra Givskud.


- Ulvetæverne er ved at blive for store til at blive her i GIVSKUD ZOO, hvor der i forvejen er en førerhun, nemlig deres mor. Og hun holder dem lidt nede, så de ikke kommer i løbetid. Så det er godt at få dem afsted til en ny zoologisk have, hvor de får mulighed for at yngle, siger Ditte-Mari Sandgreen og tilføjer:

-  Normalt er der et førerpar i en ulveflok, så det bliver nok den stærkeste tæve herfra, der bliver ny førerhun i Slovenien. Og den anden tæve indgår i flokken, som den ville i naturen, men får ikke lov til at yngle af førerhunnen.    

Vågne under transporten
Efter ulvene er undersøgt og lagt i transportkasser på en trailer, kan Ditte-Mari Sandgreen give dem en indsprøjtning igen, som modvirker bedøvelsen. Ulvene er således vågne, når de skal køres til deres nye hjem i Slovenien.

- Det er selvfølgelig en lang køretur, men undervejs ser folkene fra Slovenien til ulvene, så umiddelbart forventer jeg en rolig tur for dyrene, siger Ditte-Mari Sandgreen.

Flokken vil vokse igen
Med de to tævers afrejse har GIVSKUD ZOO nu en ulveflok med en førerhan, en førerhun, førerparrets tre store hanunger samt en ældre han. Der er dog mulighed for, at flokken snart bliver udvidet igen.

- Dyrepasserne har observeret flere parringer hos førerparret, og ulvemor ser ud til at blive større, så hvis alt går vel, satser vi på, at der kommer nye hvalpe inden så længe, fortæller Ditte-Mari Sandgreen.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sulawesimakakunge får navnet Taia
31. januar 2023
Det nyeste skud på stammen i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs sulawesiflok er en lille hun.
Oplev GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA til fods i vinterferien
30. januar 2023
I vinterferien fra lørdag den 11. til og med søndag den 19. februar 2023 slår GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA port…
Mød medarbejderne – køkkenchefen
27. januar 2023
Her i 2023 kan du i en artikelserie møde nogle af GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIAs medarbejdere. Mange tror måske, at d…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.