Åbent i dag: 09.30-19
Det krævede en stor transportvogn at flytte den unge giraf.

Farvel til giraffen Nicolai

25. februar 2021
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs unge hangiraf Nicolai har forladt parken og skal fremover være førerhan i en fransk zoologisk have.

I november 2019 blev der for første gang i mange år født en lille giraf i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Han fik navnet Nicolai.
Nu er tiden kommet, hvor den lille han har vokset sig så stor, at han ikke længere kan blive i parken.
I stedet skal han fremover bo i den zoologiske have Le Pal i Frankrig. 

- Vi er rigtig glade for, at han nu rykker videre til en ny dyrepark. Han har nu en alder, hvor han er gammel nok til at forlade sin mor - og ikke for stor til at komme i en trailer. Så timingen er rigtig god, siger biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen.   

Problemfri flytning
Selve flytningen af giraffen forløb uden problemer. En lastbil med en stor trailer blev bakket hen til stalden, og planen var, at Nicolai selv skulle gå ind.

- Vi tog os god tid for ikke at stresse ham, og alt gik fint. Efter noget betænkningstid gik han selv ind i traileren. Når han skal gå ind, er loftet i traileren hævet rigtig meget, så den ikke virker så skræmmende at gå ind i. Når de skal køre, sænkes taget lidt, men giraffen kan stadig stå fuldt oprejst hele vejen, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Også køreturen og ankomsten til Le Pal gik godt. Han er blevet introduceret for de tre hunner, han skal gå med fremover, og girafferne tog godt imod hinanden. 

Bliver ny avlshan
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA deltager i det europæiske avlsprogram for giraffer, hvor en såkaldt EEP-koordinator har det brede overblik over, hvilke dyr der er i hvilke parker - og hvordan man kan placere dem bedst for at sikre optimale vilkår for trivsel og avl.
Giraffen Nicolai er specielt udvalgt af den koordinator, der arbejder med rotschildgirafferne, til at rykke ind i Le Pal.

- Nicolais gener passer godt med alle 3 hunner i Le Pal, og samtidig har han den fordel, at  han er vant til at gå med andre dyrearter her i parken, så han vil nemt kunne tilpasse sig anlægget i Frankrig. Her skal han nemlig gå i et stort anlæg, der ud over fire giraffer også huser næsehorn, zebraer og strudse. Han skal gå med de tre hunner i et anlæg, som er lige så stort som vores savanne her i Givskud, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Med Nicolais exit fra parken er der nu otte giraffer i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. De kan opleves på safarituren rundt i parken.  

Giraffen Nicolai fra GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA er rykket til Frankrig.

 Nicolai er vel ankommet til Frankrig.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.