Åbent i dag: 10-17
Det nyeste kuld løveunger i GIVSKUD ZOO består en en hun og to hanner.

Endnu et kuld løveunger i zoo

09. marts 2018
Der er igen kommet et kuld løveunger til verden i GIVSKUD ZOO. Søskendeflokken består af en hun og to hanner.

- Vi vidste godt, at det var oppe over. Så for et par uger siden rykkede dyrepasserne den drægtige løvinde over i en boks for sig, så hun havde ro til at føde. Og få dage senere kom ungerne, en hun og to hanner - lige til tiden, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO, Kim Skalborg Simonsen.

 Det er helt naturligt for løvinder at føde alene.

- Når en løvinde skal føde i naturen, forlader hun sin flok og holder sig væk, indtil ungerne er store nok til at kunne følge med hende. Hvis ungerne blev født i flokken, ville der være risiko for, at de kunne blive såret eller slået ihjel af de andre voksne, fordi de ikke kan flytte sig, forklarer Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Så for at understøtte løvers naturlige adfærd og sikre ungerne, placerer vi altid drægtige løver i et rum med afskærmning mod resten af stalden, så mor og unger får ro, forklarer Kim Skalborg Simonsen.

Usikkerhed efter fødslen
Moren til løveungerne er førstegangsmor, og derfor var det spændende at se, hvordan hun ville tackle den nye situation. Til at begynde med var der skepsis i forhold til hendes pasning af ungerne. 

- Lige efter fødslen var dyrepasserne lidt urolige over, hvorvidt løvemor gav ungerne mad. For hun lå ikke hos dem, når dyrepasserne var i stalden. Og siden hun er førstegangsmor kan man altid blive lidt nervøs for, om hun gør det rigtigt. Men vi har videoovervågning på, så jeg kunne gå tilbage og se optagelser, og hun tog sig rigtig fint af ungerne. Så det var nok bare en tilfældighed at dyrepasserne ikke så det, fortæller Kim Skalborg Simonsen.


Ro i de første tid
De første uger efter fødslen får ungerne masser af ro. De bliver ganske kort tjekket af GIVSKUD ZOOs dyrlæge , men ellers bliver de kun forstyrret, når dyrepasserne skal rengøre i stalden og fodre.
Først når de er tre måneder, skal dyrepasserne og dyrlæge igen have fat i ungerne for at vaccinere dem, fortæller Kim Skalborg Simonsen:

- Det er nu engang en løvemor, der er bedst til at tage sig af løveunger, så vi gør alt, hvad vi kan for at undgå at forstyrre eller præge ungerne på os. 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.