lukket

Endnu en edderkopabe er født

09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.

Den kan være svær at få øje på - men den er der. Den unge brune edderkopabehun Elie har for første gang fået en lille unge. Faren til ungen er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs han-edderkopabe Dos.
Dos har før fået tre unger med parkens anden hun Sissi. Og nu har han og den unge hun Elie altså også fået en unge. Dermed er der nu syv edderkopaber i parkens anlæg.

- Det er rigtig godt, at Elie også har fået en unge. Hun har ikke fået unger før, og Dos har kun fået unger her i parken, så det er godt at få deres gener i spil i det samlede avlssamarbejde mellem dyreparker og zoologiske haver, siger de brune edderkopabers faste dyrepasser Villy Vinding.  

Køn er ukendt
Det er meget forskelligt, hvornår det er muligt at kønsbestemme nye edderkopabeunger. Det skyldes, at ungerne ligesom hos andre abearter sidder tæt på moren i den første tid efter fødslen. Dermed kan det være vanskeligt for dyrepasseren at få et godt kig ind mellem benene på den lille, der kan afsløre, om det er en han eller en hun.

- Det haster heller ikke. Indtil videre er det bare vigtigt, at mor og unge har ro, fordi Elie er førstegangsmor, så hun skal lige lære at passe godt på ungen. Det virker heldigvis til, at hun har fint styr på den, og at den er frisk, siger dyrepasseren.

Det er muligt at opleve den nyfødte unge allerede nu ved de brune edderkopabers anlæg ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Så lykkedes det at spotte køn
29. februar 2024
Den lille sulawesimakak, der kom til verden i december 2023, er nu bekræftet som en han. Den lille fyr trives og vi…
GIVSKUD ZOO er certificeret som Green Attraction
27. februar 2024
I mange år har GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA arbejdet på at gøre driften af parken mere miljøvenlig…
For første gang i ni år; zebralføl i parken
22. februar 2024
Der har ikke været zebraføl i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA siden 2015, så det var glædeligt, da parkens pe…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.