Åbent i dag: 09.30-19

En overraskelse til gorillaerne

11. juni 2018
Den faste dyrepasser hos gorillaerne i GIVSKUD ZOO medbringer af og til ting, som skal bruges til at berige flokken. Og hun tænker altid på, hvad hun kan finde på af nye aktiviteter.

- Er det sjovt, Yeba?

Dyrepasser Tina Frisk puster sæbebobler ind mellem tremmerne i gorillastalden – og den unge hangorilla på seks år, Yeba, lader til at være rigtig godt underholdt. Han fanger boblerne, sutter på hænderne, løber rundt og slår sig på brystet.

Af og til sørger Tina Frisk for forskellige former for aktivering. Og sæbeboblerne er dagens overraskelse til gorillaerne.

- Gorillaerne har en ensformig hverdag, så det er vigtigt, at vi sørger for at stimulere og aktivere dem med oplevelser og overraskelser. Og det er tydeligt, at de får noget ud af det, for de er meget ”på” og meget opmærksomme, når der sker noget uventet, forklarer hun.

Både mad og oplevelser
Berigelsen til gorillaerne kan både bestå af oplevelser – som sæbeboblerne. Det kan også være lagner, gammelt tøj og sengetøj og andre ting, der bliver lagt ind i deres anlæg. Eller foder der er gemt på forskellig vis, så dyrene skal lede efter det.
Berigelsen kan også være i form af anderledes mad, for eksempel en klat risengrød ved juletid, sne med saft i som slush ice eller marmelade der er smurt ud forskellige steder i anlægget.
Aktiveringen varierer også efter årstiderne; om sommeren kan gorillaerne godt få is og baljer med vand og foder. Og om vinteren kan det blandt andet være varme drikke.

- Især Yeba er med på det hele. De andre er mest til noget, som kan spises. Men de er dog også glade for lagner og lignende, fortæller Tina Frisk.

Altid i tankerne
De forskellige former for aktivering er noget, Tina Frisk selv finder på. Og mange af tingene har hun med hjemmefra.

- Jeg tænker altid på, hvad jeg kan finde på til gorillaerne. Det et mine egne gamle lagner, jeg tager med – og hvad jeg ellers kan finde af sjove ting derhjemme. Det må være en arbejdsskade, men gorillaerne er altid i tankerne, smiler hun.

Slut med overraskelsen
Ved dagens overraskelse er det ikke alle, der er lige så begejstrede som Yeba. Sølvryggen Kipenzi sidder skeptisk bag en træplade og kigger frem. Uden at komme for tæt på.
Hunnen Chuma vil gerne se nærmere på boblerne, så Tina Frisk puster nogle i hendes retning. Men Chuma er nysgerrig og hurtig og får rykket den lille pind af låget, så dyrepasseren ikke kan puste flere bobler.
Selvom hun lokker med abrikoser, kan Tina Frisk ikke få den tilbage. Så det er slut med bobler for den dag. Men det var sjovt, så længe det varede.

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.