Åbent i dag: 10-18

Elefanttrænere i træning

07. oktober 2015
Selv erfarne dyrepassere kan lære noget nyt. Derfor har elefantpasserne i GIVSKUD ZOO haft besøg af englænderen Alan Roocroft. Han er elefantekspert og har været på besøg i tre dage for at give tips og råd til, hvordan dyrepasserne i GIVSKUD ZOO kan blive endnu bedre til at håndtere destore dyr.

Kontrol med bambuspinde
"Target", siger dyrepasseren Sarah Rømer. Hun holder den ene af de to halvanden meter lange bambuspinde op i luften. Hunelefanten Sandrine læner hovedet mod pinden.
"Dygtig," lyder det fra Sarah Rømer samtidig med, hun kaster æblestykker ind til elefanten. Der er gitter mellem Sandrine og Sarah Rømer, men det er også meningen. Elefanter er farlige dyr. Træningen udføres ikke for at gøre dem tamme, men for at dyrepasserne bedre kan håndtere dyrene uden at stresse dem. Elefanteksperten, Alan Roocroft, står på sidelinjen og betragter dyrepasserens arbejde. Han kommer indimellem med forslag til, hvad hun kan gøre anderledes; hvordan hun skal holde bambuspindene, eller hvordan hun skal stå i forhold til elefanten.

 

Englænder med hjerte for elefanter
Alan Roocroft er 68 år og har været over det meste af verden. Fra Japan i øst til USA i vest. Og så i GIVSKUD ZOO i Danmark.
 "Mit mål er at skabe de højeste levestandarder for elefanter i zoologiske haver rundt om i verden," fortæller Alan Roocroft, der i 50 år har arbejdet med de tonstunge dyr. Hans officielle titel er Elephant Management Consultant, og zoologiske haver fra hele verden kontakter ham for at få råd og vejledning til, hvordan de kan forbedre forholdene for netop deres elefanter. Det er også derfor, at GIVSKUD ZOO har inviteret ham. For at dyrepasserne kan forbedre deres arbejde med elefanterne.


Fodvask
"Fod", siger Sarah Rømer. Hun peger med den anden pind på elefantens fod. Sandrine løfter sin elefantfod op.
"Dygtig", roser Sarah Rømer hende. Negle og underside bliver tjekket og renset for skidt og snavs af en anden dyrepasser, mens Sara Rømer kaster masser af æblestykker ind til den store hunelefant, der veltilfreds gnasker dem i sig. Alan Roocroft filmer det hele. Det gør han, så han efterfølgende kan forklare helt præcist, hvad dyrepasserne kan ændre.
Sandrines træning er ved at være slut. De to andre hunelefanter, Jumba og Merdo, er de næste, der står for tur. Træningen kulminerer i et oplæg senere på dagen for dyrepasserne. Her fortæller Alan Roocroft om sine erfaringer med elefanter fra andre zoos og samler op på sine observationer fra GIVSKUD ZOO.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Endnu en edderkopabe er født
09. juni 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i juni måned fået endnu en brun edderkopabe føjet til flokken.
Børneshow: Beat og Brøl i Dinosaurland
06. juni 2023
Dinosaurglade børn kan glæde sig til et underholdende musikalsk show i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, hvor k…
Odderunger fylder tre uger
05. juni 2023
Om et par dage er det tre uger siden, at GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kæmpeodderpar fik unger, og både store og sm&…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.