lukket

Elefanter danner nyt makkerpar

20. oktober 2020
Efter elefanten Jumba blev aflivet, har de to tilbageværende hunelefanter i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA fundet sammen.

Da elefanten Jumba var i live, gik hun og Medu altid sammen rundt i anlægget i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Den tredje hun Sandrine gik mest rundt for sig selv.
Efter Jumba blev aflivet midt i september 2020 på grund af dårligt helbred, tyder det nu på, at de to tilbageværende hunner, Medu og Sandrine, har fundet sammen.  

- Medu havde ikke så meget appetit de første par dage, efter Jumba blev aflivet, og hun virkede lidt søgende. Men hun har nu kastet sin kærlighed på Sandrine, fortæller biolog i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Sandrine har altid gået mest for sig selv, og måske er det fordi, det er den eneste anden elefant, der er, men Medu opsøger hende i hvert fald meget, og de to går tit sammen rundt i anlægget. Sandrine opsøger også nogle gange Medu, men det er mere den anden vej rundt.


Små skridt
Ifølge biologen er det rigtig fint, at de to ældre hunner, som begge har rundet 50 år, har fundet sammen.

- Medu har tydeligvis et behov for at være social, og det er dejligt at Sandrine faktisk er interesseret i det. Det kunne vi godt være i tvivl om i begyndelsen, fordi Sandrine altid har holdt sig for sig selv. Så de har forhåbentligt begge glæde og gavn af hinandens selskab, siger biologen.

Indtil videre er de to hunner kun sammen, når de er i det udendørs anlæg i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA. Inde i stalden er de fortsat adskilt om natten i separate rum. Dog kan se stadig se og røre hinanden, fortæller Kim Skalborg Simonsen: 

- Sandrine er ikke vant til selskab om natten. Så foreløbig er elefanterne hver for sig om natten. Men vi kan ikke afvise at lukke dem sammen på et tidspunkt. Men et skridt ad gangen.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Horn og gevir til gavn for dyrene
27. november 2023
Naturen er smart indrettet, og ofte har dyr udviklet sig ud fra, hvad der er praktisk. Striber og pletter som camouflage…
Pingviner er forsvundet
22. november 2023
Havfænomenet El Niño, en ændring i Humboldtstrømmen og fugleinfluenza har sat bestanden af humboldtp…
Succeshistorien om Bayan og de genudsatte przewalskiheste
21. november 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mission handler ikke kun om at fremvise dyr for gæster, men spænder også over for…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.