lukket

Elefanten Jumba er blevet aflivet

16. september 2020
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs elefant Jumba er desværre ikke længere at finde i anlægget. Aldersrelaterede helbredsproblemer betød, at hun i dag er blevet aflivet.

Elefanten Jumba var 50 år gammel og derfor en ret gammel elefant. Hun kom til GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA for 11 år siden. Men hun er nu ikke længere i parkens elefantanlæg.

- Jumba har haft aldersrelaterede helbredsproblemer i et stykke tid, og dyrepasserne og dyrlægen har løbende vurderet på hendes tilstand og behandlet hende. På det seneste er hendes tilstand imidlertid forværret, og vi har derfor taget beslutningen at aflive hende, forklarer biolog og kurator i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Kim Skalborg Simonsen og tilføjer:

- Det er naturligvis rigtig trist. Jumba har været i parken i mange år, og mange gæster var glade for hende. Men  den seneste måneds tid er det gået hurtigt, og så har vi et ansvar for at give hende en ordentlig afslutning på livet.

Jumbas bold blev et kendetegn
Jumba blev født i naturen, og i 1971 kom hun som ganske ung elefant til Amsterdam Zoo som en 60-års gave til den hollandske prins Bernard.
Som voksen flyttede hun til Ostrava Zoo i Tjekkiet, men på grund af uenigheder med andre hunner i flokken blev hun i 2009 flyttet til GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA.
I Tjekkiet gik hun ofte alene eller sammen med en enkelt anden elefant, men i Givskud gik hun med hele gruppen og kom derved til at fungere bedre med andre elefanter.

- Her i parken blev hun i mange år kendt som ”hende med bolden”, da hun ofte trillede en bold rundt med snablen i anlægget. Men på et tidspunkt lagde hun bolden fra sig, og hun havde den ikke de senere år. Det var egentlig ikke en bold, men en meget tung kugle der bruges til at rense rør. Men for elefanter var den jo ikke så tung, fortæller biologen.

Skal obduceres

Efter aflivningen skal Jumba obduceres af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge. Parken biolog er spændt på, om de finder en årsag:

- Jumba var gammel og havde helbredsproblemer, som blev forværret på det seneste. Alligevel følger vi selvfølgelig op med nogle undersøgelser. Vi skal tjekke hendes tænder og hendes organer. Selv om hun var gammel, er der jo en årsag til, at vi har set hende få det værre her til sidst.      
 

Efter aflivningen af Jumba er der nu to hun-elefanter tilbage i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; Medu på 51 år og Sandrine på 50 år.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Horn og gevir til gavn for dyrene
27. november 2023
Naturen er smart indrettet, og ofte har dyr udviklet sig ud fra, hvad der er praktisk. Striber og pletter som camouflage…
Pingviner er forsvundet
22. november 2023
Havfænomenet El Niño, en ændring i Humboldtstrømmen og fugleinfluenza har sat bestanden af humboldtp…
Succeshistorien om Bayan og de genudsatte przewalskiheste
21. november 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs mission handler ikke kun om at fremvise dyr for gæster, men spænder også over for…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.