Åbent i dag: 10-17
Lisa Skjøde Nielsen får elefanten Sandrine til at løfte den ene fod op til den åbne luge. Derefter skubber dyrepasseren en balje ind under elefanten, som den så kan sætte foden ned i.

Elefant trænes til fodbad

26. september 2018
Elefanten Sandrine er ikke vant til at få fodbad. Men for at lette det daglige arbejde med hende og for bedre at kunne holde øje med hendes sundhed ved fødderne bliver hun nu trænet til at tage fodbad.

- Sandrine, target. Det var flot.

Dyrepasser Lisa Skjøde Nielsen bruger masser af ros og æblestykker ved dagens træning.
Hun og den anden faste dyrepasser hos elefanterne i GIVSKUD ZOO, Christina Kolbæk, er i gang med at vænne Sandrine til at tage fodbad.

- Vores elefanter Jumba og Medu har vi trænet med i længere tid, men Sandrine er ikke vant til at få fodbad. Så nu træner vi det med hende, fortæller Lise Skjøde Nielsen, og Christina Kolbæk tilføjer:   

- Vi er næsten lige begyndt og er kun i starten af processen. Vi øver først med en tom balje, hvor Sandrine lærer at sætte foden ned i baljen. Når den sidder i skabet, fylder vi lidt vand i, og så fortsætter vi, indtil vi har en balje fyldt med vand, som hun kan sætte foden i.

Dyrepasserne har trænet meget med Sandrine i stalden, så hun er vant til at få tjekket og renset fødder og negle. Det er bare fodbadet, der er nyt, og som hun nu bliver vænnet til.
 
God berigelse i dagligdagen
Her i opstarten af træningen kan Sandrine godt finde på at træde på kanten af baljen eller vende den helt på hovedet. Men hun finder hurtigt ud af, at det hverken giver æblestykker eller ros, når baljen tipper. Så de fleste gange sætter hun foden nænsomt ned i baljen.

- Der er forskelligt, hvordan den daglige træning med fodbadet går – alt efter om Sandrine har en god dag, eller en dag hvor hun ikke rigtig gider. Men der er ingen tvang, og vi tager det bare i hendes tempo og på hendes præmisser, fortæller Lisa Skjøde Nielsen.

Elefanter er kloge dyr og har brug for aktivering og stimulering. Så fodbad er en god berigelse i deres hverdag.

- Man kan tydeligt mærke, at elefanterne nyder opmærksomheden, når vi træner med dem. Og Sandrine er meget på, nu hvor vi er begyndt at øve fodbad med hende. Hun vil gerne arbejde, så både hun og vi får noget ud af det, fortæller Christina Kolbæk.   

Kan styrke fodsundheden
Det er ikke kun ren berigelse for elefanten. Fodbadet har også en praktisk årsag for elefantdyrepasserne.

- Det giver os en mulighed for bedre at tjekke hendes fødder. Desuden har Sandrine meget hårde fødder, og det kan vi afhjælpe ved at bløde dem lidt op i vand. Samtidig er det nemmere for os at rense fødder og file hendes negle, når de er blødgjort, forklarer dyrepasserne.

De forventer, at der vil gå nogle uger endnu, før Sandrine kan sætte fødderne ned i en balje, der er helt fyldt med vand.   

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Koncert for børn: Kalles Store Trommeshow
11. juni 2024
GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA har en spændende sæson fyldt med begivenheder og shows, og det næste på progr…
Koncert for børn: Beat og Brøl i dinosaurland
04. juni 2024
Tyrannosaurus rex, stegosaurus, triceratops, pterodactyl, spinosaurus, velociraptor og verdens største dino, titano…
Gennembrud; nu kan brillebjørnes færd følges
03. juni 2024
For første gang nogensinde bliver det muligt at følge brillebjørnes bevægelsesmønstre i Peru. T…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.