Åbent i dag: 10-17

Eland leger med bold

07. juni 2019
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs elandtyr Elton har fået en ny bold ind i sin staldboks som berigelse. Og selvom bolden vejer godt 50 kilo, triller og løfter elanden lystigt rundt på den uden problemer.

Elandtyren Elton i GIVSKUD ZOO - ZOTOOPIA triller den godt 50 kilo tunge kugle rundt langs staldgulvet. Øjeblikket efter får han nærmest med et snuptag bolden vippet op på hovedet, så den balancerer mellem hans lange horn.

- Nu ved jeg ikke lige, om man kan sige, at dyr har det sjovt. Men han er i hvert fald godt beriget, og han bruger masser af tid med bolden. Han skubber rundt med den, triller den op langs væggen, lægger den op i truget, og indimellem får han bolden til at balancere på vandkoppen i stalden. Og så tager han den også op på sit hoved og horn, fortæller dyrepasser Henrik Kristensen og tilføjer:

- Det er ret imponerede, for kuglen vejer godt 50 kilo, så det er ikke en, vi lige løfter rundt på. Men han virker helt ubesværet af det, så det må i hvert fald give Elton nogle voldsomme nakkemuskler med al den træning. 

Flere dyr har leget med bold
Bolden er en kugle, som egentlig er beregnet til at skyde igennem rør, så de kan blive renset.
Elandtyren Elton er ikke det første dyr i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, der har glæde af denne type bold. Især elefanten Jumba blev kendt for at trille rundt med en bold, som var magen til den, Elton har fået.
Desuden har løverne også leget med bold, for de havde den store kugle, før den kom ind i Eltons staldboks.

- Man kan godt se på kuglen, at løverne har haft den, for den er lidt rustik i kanten på grund af deres bid. Men det forhindrer ikke Elton i at lege videre med den, siger Henrik Kristensen.

Får lov til at beholde den
Selvom han har mulighed for at trille bolden ud fra stalden, så beholder Elton den inde i staldboksen, og han kommer derfor ikke til at trille rundt med bolden i de store anlæg.

- Han har glæde af den herinde, og det er fint. Legen foregår lidt i perioder. Nogle gange bruger han den ikke og kan lade bolden ligge i flere dage. Andre dage vil han nærmest ikke slippe den. Og så længe han har glæde af den, og vi kan se, at han gerne vil bruge bolden, så får han lov til at beholde den, siger Henrik Kristensen.

 

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Pingvinerne har lagt æg
24. april 2024
Der er forår i luften i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs store humboldtpingvinanlæg; flere har dannet par, og nogle har…
GIVSKUD ZOO får ny direktør til maj
23. april 2024
Maj 2024 bliver en skelsættende måned for GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA; parkens nuværende direktør Richard…
Så er odderunger navngivet
22. april 2024
De to kæmpeodderunger, der blev født nytårsaften 2023, har nu fået navne.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.