Åbent i dag: 09.30-19

Edderkopabeunge får navnet Pedro

14. juni 2023
Den brune edderkopabeunge, der blev født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i februar, er nu navngivet.

Ligesom de andre brune edderkopabeunger, der er født i GIVSKUD ZOO -ZOOTOPIA, har den unge, der blev født i februar 2023 fået et navn, som klinger sydamerikansk.

- Vi vil gerne, at dyrene får navne, som passer til det sted i verden, hvor arten kommer fra. Og da brune edderkopaber lever i den nordvestlige del af Sydamerika, skulle navnet følge det. Derfor har vi valgt Pedro, siger den faste dyrepasser hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs edderkopaber, Villy Vinding og tilføjer:

- Samtidig er det et navn, der er let at udtale, hvilket selvfølgelig er en fordel, når vi skal formidle om dyrene til børn. 

Det er ikke alle arter i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, der får navne. Når de gør, og navnene bruges aktivt, er det både for at dyrepasserne og dyrlægen kan kende forskel og drøfte de enkelte individer. Og for at formidlerne har et ekstra værktøj til at fortælle om de specifikke dyr. 

Vigtigt med unger
Den brune edderkopabeunge, der blev født i februar, er den tredje unge, der er født i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Den er stadig så lille, at den holder sig tæt ind til mor Sissi.

Siden fødslen af Pedro er der kommet endnu en unge til, som dog er så lille, at den endnu ikke er kønsbestemt, da den også sidder så tæt ind til sin mor endnu, at det kan være svært for dyrepasseren at se, om det er en han eller en hun.

Hver eneste fødsel er ifølge dyrepasser Villy Vinding glædeligt, fordi det er vigtigt, at dyreparker og zoologiske haver har et velfungerende avlsprogram;

- Arten er kritisk truet, og forskere mener, at antallet af brune edderkopaber er faldet med i hvert fald 80% over de seneste 50 år, fordi de bliver jagtet til at spise, indfanget som kæledyr, og så forsvinder deres hjemsteder i regnskoven i takt med, at mennesker bygger byer og veje. Så hvis arten skal kunne videreføres, er det vigtigt, at vi arbejder med avl, og derfor betyder disse fødsler meget.

I alt er der nu syv edderkopaber i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA; hannen Dos, hunnerne Sissi og Elie, hanungerne Diego og Pedro, hunungen Alba samt den nyfødte unge fra juni 2023.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vinder af Travelers' Choice Awards for fjerde år i træk
18. juli 2024
Vi har svært ved at få armene ned! Vi har nemlig modtaget Travelers' Choice Awards 2024.
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.