Åbent i dag: 10-17

Edderkopaber skilt ad

04. juli 2019
På grund af flere sammenstød er GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to brune edderkopabehanner blevet skilt ad i anlægget. Tiltaget skal sikre, at dyrene ikke skader hinanden alvorligt.

Som udgangspunkt er de utrolig fredelige, og der har aldrig været andet end gode takter mellem GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs to brune edderkopabehanner, Dos og Kikou.
Men over foråret har de to hanner haft flere sammenstød. Først i mindre grad, men efterhånden blev sammenstødende hårdere med mere alvorlige skader på aberne.

- Vi formoder, at den unge Kikou har udfordret den ældre Dos på lederrollen. Dos er åbenbart for god af sig til at sætte Kikou på plads, og det er nu nødvendigt at skille de to ad, så de opholder sig i hver deres del af anlægget, siger dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, Ditte-Mari Sandgreen.

Dos er placeret for sig selv, da han i flere år har været alene i en amerikansk zoologisk have. Kikou, som stadig er ung og knyttet til sin mor, går med hende og hendes nye unge. Hele gruppen har dog stadig daglig kontakt i stalden, hvor de både kan se og røre hinanden, men ikke komme til at slås.

Flere skader som skal hele selv
Efter sammenstødene tog til i styrke over foråret har begge edderkopaber fået flere skrammer blandt andet på læber og arm.

- Det kan godt se voldsomt ud med de åbne sår på dyrene. Men det er meget bevidst, at vi ikke vælger at bedøve dyrene og sy deres sår sammen. For det første er vi vant til, at aberne piller i og slikker deres sår. Så hvis vi syede dem sammen, ville de bare pille stingene op, og så var vi lige vidt, forklarer dyrlægen og tilføjer:

- For det andet er narkose en hård omgang for dyret at skulle igennem, særligt med en ældre han som Dos, og den stress forsøger vi altid så vidt muligt at undgå.

I stedet tilser dyrlægen de to edderkopaber dagligt og holder øje med udviklingen af sårene. Aberne har også har fået lidt smertestillende medicin, og skulle det vise sig, at der går infektion i sårene, vil de blive behandlet med antibiotika. Det har dog heldigvis ikke været nødvendigt indtil videre. 

Ser på en langsigtet løsning
Det er meget normalt, at hanner hos edderkopaber godt kan være sammen, men der kan også være undtagelser. Og det gælder altså Dos og Kikou i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ikke kan være sammen, men i stedet skal være skilt ad. De virker ganske rolige i stalden og har fin kontakt. Men risikoen for, at de vil slås og måske få livstruende skader, hvis de igen blev sat sammen igen, er for stor til, at vi vil gøre det, fortæller Ditte-Mari Sandgreen.

 

I stedet er parken nu ved at se på muligheder for ny placering for den unge han Kikou.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Event: Hunde i zoo 2024
16. april 2024
Mød voksne hunde og små hvalpe, oplev actionfyldte demonstrationer og hør hundeeksperter fortælle, n…
Verdensmålsarena skal overdækkes
15. april 2024
Et større anlægsarbejde er netop gået i gang i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA. Parkens Verdensmålarena skal…
Fotograf skildrer GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA i ny bog
11. april 2024
Som fotograf Mette Mørk selv udtrykker det, forsøger man at suge det hele til sig, når man besøger G…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.