Åbent i dag: 10-17

Edderkopabe-unge er en hun

12. juli 2021
For nogle måneder siden blev der for anden gang nogensinde født en unge hos GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs brune edderkopaber. Nu har den faste dyrepasser konstateret, at den lille abe er en hun.

Den 31. marts 2021 blev der født en lille brun edderkopabe i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.
Moren Sissi er erfaren og har fået unger flere gange før, så hun har taget sig rigtig godt af den lille og holdt den tæt ind til sig.
Faktisk så tæt at det tog den faste dyrepasser hos edderkopaberne, Villy Vinding, nogle måneder før han var så heldig at spotte kønnet.

- Det er helt almindeligt, og samtidig er det et rigtig godt tegn, når ungerne sidder så tæt ind til moren. Så bliver der passet godt på den. Vi håndterer ikke dyrene, men lader bare moren om at tage sig af ungen. Og om ungen er tre uger eller tre måneder, før vi opdager kønnet, betyder ikke så meget. Bare den har det godt, siger dyrepasseren og tilføjer:

- Og denne gang har vi fået en lille hun. Hun er meget livlig nu, og kravler gerne rundt på og omkring moren. Så det tyder på en unge, der stortrives.  

Er blevet navngivet
Ikke alle arter i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA får et navn. Det gør edderkopaberne dog, da det letter management for dyrepasserne, hvis de skal orientere andre dyrepassere eller dyrlægen om udviklingen hos bestemte dyr.
Samtidig bruges navnene til formidling. Netop edderkopaberne bliver jævnligt brugt til formidling i parken, da det er en truet art, og parken gerne vil formidle om vigtigheden af at passe på alle verdens arter.
Derfor skal den lille edderkopabe også have et navn. Villy Vinding har naturligvis ikke kunnet navngive den, før han kendte kønnet. Men nu, hvor kønnet er fastslået, har han valgt, at den lille nye unge skal hedde Alba.

- Alba er et fint navn. Det er spanskklingende og passer dermed med artens oprindelsessted i Sydamerika. Samtidig er det enkelt at sige, så vores mindste gæster også kan udtale det. Og det kan bruges internationalt, hvis hun en dag skal her fra parken og til en anden dyrepark, siger Villy Vinding.

Udover Alba er der moren Sissi, faren Dos og storebroren Diego i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs edderkopabe-anlæg.

 

 

 

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Sæson 2023 begynder med gråvejr og godt humør
01. april 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA har i dag taget hul på sin 54. sæson. Helt frem til slutningen af oktober er det muligt…
Vi gør klar til sæsonåbning
29. marts 2023
Overalt i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA er parkens personale i sving for at gøre klar til årets sæsonåbning…
Dyrlægen chipmærker lemurunger
28. marts 2023
Fire af GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs kattalemurer er blevet chipmærket og kønstjekket af parkens dyrlæge.
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.