Åbent i dag: 09.30-19

Dyrlægen har tjekket næsebjørneungerne

16. august 2023
GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs tre næsebjørneunger har haft besøg af dyrlægen, som har sundhedstjekket, chipmærket og kønsbestemt dem.

De tre hvidnæsede næsebjørne, som blev født GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA i det sene forår tilbragte den første tid i stalden sammen med deres mor. 
Midt på sommeren, da ungerne var to måneder gamle, blev der åbnet fra stalden til udeanlægget, så de kunne begynde at gå med mor ud i anlægget, og dermed fik gæster en chance for at opleve de små unger. 
Og nu, hvor de tre unger nærmer sig godt tre måneder, har GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIAs dyrlæge været forbi for at tilse og mærke dyrene.

- Vi har ventet, til ungerne var gamle nok til at få effekt af en vaccination, fortæller Ditte-Mari Sandgreen, dyrlæge i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA, og tilføjer:

- Hvis man vaccinerer ungerne for tidligt, har de antistoffer i blodet fra moderens mælk, og danner derfor ikke deres egen beskyttelse mod sygdomme. Derfor er det i zoologisk have også nødvendigt at vente med vaccination, til ungerne drikker mindre mælk hos moderen, ligesom man gør med hundehvalpe og kattekillinger. Den anden fordel er, at ungerne har forladt redekassen på det tidspunkt, så både mor og unger håndterer en kort adskillelse på en god måde. Det var naturligvis ikke ungernes favoritoplevelse, fordi de ikke er vant til at være i hænder. Men vi gjorde det så hurtigt som muligt, så de kunne komme tilbage til mor. Hun tog det i øvrigt stille og roligt at være adskilt fra ungerne i de få minutter, sundhedstjekket tog.

Tre fine unger
Dyrlægen og dyrepasseren kiggede på næsebjørneungerne én ad gangen. De så alle fine og friske ud, bortset fra at de havde noget pelstab, som de alle tre blev behandlet for.

- Det tog kun få dage efter behandlingen, og så var de allerede i bedring, så vi håber, at pelsen snart er vokset helt ud igen. Det er sandsynligvis en hudparasit, der har generet dem. Men ellers var de i fin stand. Vi fik dem chipmærket og kønstjekket, og det viste sig, at der var to hanner og en hun, fortæller dyrlægen.

Har endnu ikke mødt far
De tre unger har endnu ikke mødt deres far, men kun set ham via adskilte rum i stalden.

- Sådan vil det være i et stykke tid endnu, til ungerne bliver større. Lige nu har hunnen stadig brug for at tage ungerne med ind i redekassen i løbet af dagen til en lur. Så for at moren ikke stresser unødigt, står lugen ind til stalden åben, når mor og unger er udenfor, så hun selv kan vælge, hvornår hun vil gå ind med ungerne. Og så skiftes mor med unger og hannen til at være i udeanlægget, så alle fem ikke er ude samtidig. 

Du kan opleve de hvidnæsede næsebjørne ved området P1 i GIVSKUD ZOO – ZOOTOPIA.

Seneste nyt fra GIVSKUD ZOO
Vores nye bantengko og -tyr er ankommet
08. juli 2024
Efter lang tids venten fik vi i sidste uge vores nye dyreart, banteng. Den sydøstasiatiske okseart kan nu opleves i…
Første pingvinunge får personligt armbånd på
04. juli 2024
Mens det at få armbånd på for mange i tiden er lig med adgang til en af sommerens festivaller, så er…
Fodringer, fortællinger og nye aktiviteter
01. juli 2024
I sommerferien bliver der skruet op for både åbningstider og aktiviteter i GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA, så der…
Billettype:
Barn (3-11 år)
Antal:
0 stk
Billettype:
Voksen (12+år)
Antal:
0 stk
Billetter kan bruges i 2023 sæsonen som er 1. april - 29. oktober.